Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hillboy
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Osmo Color - Lähteekö kiiltämään ?
Aika:18.05.2015 10:24   (muokattu 18.05.2015 10:25)
Vetelin tuossa viikonloppuna kastanja-tervaleppä runkoon parit kerrokset Osmo Colorin kirkasta puuvahaa ja ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa hieroa runkoa "viimeseen pintaan", ennen kokoamista. Kiillon saavuttaminen/ saavuttamattomuus vaan mietityttää.
 
Tervalepän (takapuoli) kanssa ei ole mitään ongelmaa, sillä sen pinta on tasainen, mutta kansipuuta (kastanja, paljolti saarnen henkistä puuta) on vienosti rouhittu messinkiharjalla, ennen "tasoitushiontaa", jotta syykuviosta saataisiin hieman kolmiulotteinen. Nyt, käsittelemättömällä öljypinnalla ollessaan runko näyttää jo hyvältä, mutta kun alan tasoitella vahapintaa, jäävät syvemmällä olevat kohdat (lähinnä syyt/pillit) kokonaan tai vähintään osittain sellaisiksi kuin ovat, eli hieman kiiltäviksi. Jos en saakaan päällipintaa kiiltämään, tulee vaikutelmasta melko outo: satiinipintainen runko, jossa syiden pohjat kiiltelee. Tässä ei sinänsä oo niinkään väliä, millainen kiiltoaste on, kunhan se olisi melkolailla sama syyn syvyydestä riippumatta.
 
Ootteko "kiillotellu" / saaneet kiiltämään noita Osmon puuvahoja ?
 
Karhunkieltä ja x-hienoa teräsvillaa ajattelin kokeilla.. hienolla teräsvillalla saattaisi vähän päästä syiden pohjallekin..
 
Kiitos neuvoista jo etukäteen !
 
-L
 
ps. ohessa fb-galleria soitinrakenteluistani.. siellä näkee, miltä runko näyttää nyt.
 
https://www.facebook.com/photo.php? … 10.138326.1037460213&type=1&theater
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=227921