Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Megadethh2
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kokeneempien mielipiteitä tästä kokoonpanosta kotiäänittämiseen.
Aika:16.05.2015 10:29
Fossiili: Okei. Olen tähän asti tehny äänityksiä Lexicon Omega --> Guitar rig 5 --> Cubase 5 ---> Esi Near 08 monitorit.
Lexicon on alkanu rätisemään, eli se lentää kohta järveen. Guitar Rig 5 ei kiinnosta tällä hetkellä vaan haluisin äänittää suoraan Peaveyn saundia mikä miellyttää kovasti.
Olen alkanut miettimään Esi Near 08 monitorien laatua koska joudun ravaamaan olohuoneessa usb-tikun kanssa kuuntelemassa kotistereoista miksausta.
Tässä syyt miksi kyselen asiaa. Tulee helvetin kalliiks lähteä ostelemaan tavaraa testailumielessa ja tällä tasolla missä menen niin en näe tarpeelliseksi laittaa 10000Euroa kiinni kamoihin.
 
Kokeilin äänittää GLS audio ES-57 mikillä peaveytä mutta Lexiconin rutkussa ei riitä gain.

 
Ei riitä gain? Tuleeko sinne jos koitat sillä mikillä äänitellä mitään kunnollista signaalia sisään DAW:iin jos pistät Lexiconista gainit tyyliin täysille? Mites tämä gain stagining laita, onko muut raidat kuinka lujalla vai onko rms tasot siellä yleisen standardin eli noin -18 dBFS-tasolla ja siltikään ei kitarat mikillä äänittäessä kuulu? Kumma juttu, jos tuon Lexiconin kanssa on ongelmia niin se kannattaa varmaan suosiolla vaihtaa parempaan, tuo Focusriten 2i4 on varmaan ihan hyvä vaihtoehto siihen.
 
Noista monitoreista en taas osaa sanoa juuta enkä jaata, ongelma saattaa ihan hyvin ollakkin vaikka huoneakustiikassa jos jossakin muualla kuunneltaessa miksauset kuulostaa pahalta, jotkut hyvät miksauskuulokkeet esimerkiksi voisi olla apu tuohon ellei ne monitorit ole sitten ihan täydet sudet, tai sitten akustiikkapaneelien tekeminen/hankkiminen. Kai käytät referenssimiksauksia apunasi miksatessa, voi auttaa tuohon huomattavasti kun tuot sinne DAW:iin vertailtavaksi jonkun hyvältä kuulostavan ammattimaisesti tehdyn biisin ja lasket siitä tasot samoiksi kun omassa miksauksessa ja tsekkaat mitä eroja kuulet tasojen ja taajuusbalanssin välillä ja korjailet sen mukaisesti sitä sun miksausta. Toivottavasti tästä nyt oli edes jotain apua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=227900