Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:blues guitar
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kaiuttimien tarjoamasta kuormasta kyssäri?
Aika:12.05.2015 20:21
basisti1971: Moi.
 

 
Puuttumatta siihen tosiasiaan että termit "suuri" ja "pieni" ovat täysin epäkelpoja tässä(kin) tapauksessa kuvaamaan tarkasteltavaa suuretta tai asiaa niin ettei sekaannusta synny, terminologia muodostuu ongelmaksi ainoastaan niille jotka eivät vaivaudu asiaan pintaraapaisua syvemmälti perehtymään.
 
Vaivautumattomuus, joka pätee tietty toki kaikkiin aloihin, ei pelkästään muuntajasovitteisen äänitaajuusvahvistimen kuormittamiseen ;).
 
Oman kapulansa ymmärtämyksen rattaisiin tietty tässä tapauksessa viskaa tuossa yllä linkitetyssäkin viestiketjussa mainittu muuntajallisten ja muuntajattomien päätevahvistinkytkentöjen erilaisuus kuormitettavuuden kannalta.
Seikka, joka sekin selviää alta aikayksikön kun ottaa kirjan (tai .pdf:n) naaman eteen ja sivistää itseään.
 

 

 
Mitä sitten muuntajasovitteisen vahvistimen suunnitellun vastaisen kuormitusimpedanssin käytöön tulee, kunhan toteaa ensin paperilla että homma on kokeiltavissa, kokeillessa biasoi päätteen oikein ja varmistaa/modaa takaisinkytkennän uutta toimintasuoraa/-aluetta vastaavaksi (jos on edes mahdollista), ei ongelmia yleensä synny.
 
Yhdenkin osa-alueen kun jättää huomioimatta, tai jotain jää epähuomiossa huomaamatta, saattaa riistokapitalistivahvarikorjaaja epärealistisine tuntiveloituksineen hymyillä...
 
Leveästi...
 
Varsinkin itkuvirteen: "Nomuttakun, NOMUTTAKUN, internetissä joku sanoi jonkun vahvistinkorjaajan jossain kuulemma kertoneen että homma on OK."
 
T:Samuli

 
Kerrotko vielä kumpi on mielestäsi turvallisempi vaihtoehto putkivahvistimelle. 4ohm vai 16 ohm kaijutin, jos suositellaan 8ohm?
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=227835