Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Sooloista
Aika:04.05.2015 20:21
Jucciz: Tuosta oon samaa mieltä, että asteikot ovat vain työkalu. Sen sijaan olen eri mieltä siitä, etteikö hyväkorvainen soittaja osaisi soittaa vaikka miten hienoja sooloja tietämättä asteikoista mitään. Kyllä ne oikeat äänet löytyy kokeilemallakin, kun tarpeeksi kauan etsii - eikä siihen innokkaalta kaverilta välttämättä vuosikausia mene. :)
 
Ja tämä siis semmoisen suusta, jonka mielestä teoriatuntemus on pelkästään hyvä juttu.

 
Mätkäsin plussalla eli just ihan samaa mieltä eli että voi vetää hienoja kuvioita (sooloja ym.) ihan vaan pelkän korvan varaisesti oppimalla kitaran soittamista ja voi päästä jopa ihan hemmetin pitkälle soittajana vaikka ei teoriatuntemusta olisikaan.
 
Vaikka kyllä se teorian tuntemus auttaa asiaa ja helpottaa osaltaan musiikissa esim. että voi vaan vedellä nuotteja paperille kun päässä soi hieno biisi-aihio ja säveltää ilman soitintakin jos teoriat ja nuotit ym. tuntee.
 
Vaikka teoria on hieno työväline ja apu niin niissä voi piillä se vaara, että ne sitoo liiaksi ja niihin voi jäädä kiinni jos orjallisesti menee niiden mukaan. Vaikka luulis, että jokainen aina välistä kyllä vetää vapaasti ilman edellä sovittua teoria raameja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=227720