Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Smoked
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:efektijuttuja
Aika:28.04.2015 12:57
Berzerkowitz: Kuuntelin tuossa jokin aika sitten Angelcorpsen biisiä that which lies upon(https://www.youtube.com/watch?v=6D9Ng-r5BJ8) ja tuosta 3:37 - 4:03 pätkästä tuli mieleen pari juttua.
Eli:
 
1. mitäköhän/minkähän nimistä efektiä tuossa on käytetty vokaaleihin? Mistä softista moinen löytyy?
 
2. jossain määrin ehkä liittyen kävin kelailemaan semmoista juttua että LP:ltä tulee jotain musaa sanotaan vaikka 44 kierrosta/min nopeudella ja sitten sitä levyä jarrutetaan 22 kierr/min - nopeuteen niin tosiaan se mitä sille musalle niinku tapahtuu niin semmoista efektiä olisi jännä kokeilla. Saisikohan jollain olemassaolevalle softalla aikaiseksi vai joutuisiko koodailemaan jos moista haluaisi?
 
Jotain semmoista on tullut kokeiltua että purkitan örinää ja rääkynää ja niistä äänistä teen kopiot ja niihin kopioihin cubasesta stretchiä reilusti ja sitten lopuksi crossfadea mukaan siten että alkuperäisten äänien taso laskee ja venytettyjen taso nousee.
 
Ei nyt erityisen hyvältä kuulostanut niin kävi mielessä että jos jotenkin saisi menemään niinpäin että tapahtuisikin siirtymä taajuustasossa crossfade-hommien sijaan. Eli nuo 44 rpm->22 rpm hommat LP-musalle. Ymmärsikö kukaan mitä ajan takaa?

 
Logicin fade toolissa on ainakin mahdollisuus valita sen faden tilalle "slow down". Sillä hoituu.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=227666