Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:zedder
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Japanilaisten Les Paul -kopioiden kaulaliitännät
Aika:28.04.2015 11:34
Projektihan nyt on monen mielestä älytön, mutta kun Gibson Les Paul Axcess tuntuu liian kalliilta..
 
Eli:
 
Tarkoitukseni on työstättää _melko_ laadukkaasta ja mahdollisimman perinteisen näköisestä japanilaisesta Les Paul -mallisesta kitarasta ylähauhasooloystävällisempi soitin. Pitäisi siis löytää sopiva "uhri" tarkoitusta varten.
 
Jo omistamassani Gibson Les Paul Studiossa lienee "kieleltään" lyhin mahdollinen liitostyyppi, eli sen rakenne on "short tenon". Ilmeisesti tuonkin kaulaliitosta uskaltaisi jonkin verran pyöristellä, kuten jo muuan Ace Frehley teki aikanaan Deluxe -malliselle Gibsonilleen, mutta parempi olisi jos kitarassa olisi pitkä kaulaliitos joka yltää kaulamikin poteron alle asti. Näin kitaran tukevuus olisi taattu jatkossakin.
 
Toistaiseksi paras kandidaatti listallani on Edwards E-LP-92SD, jossa lienee pisin mahdollinen kaulaliitos. Tuollaista uskaltaisi jo muokata melko lähelle axcessmaisia muotoja. Ihan kiva mutta sen kaula on vähän pulska (59`ish), tosin voisihan sitäkin samalla muokata..
 
Olen tutkinut myös Greco:ja (EG-500) ja Burny:jä, ja niissäkin tappi yltänee sentään kaulamikkipoteron etuseinään saakka eli pidemmälle kuin tavanomaisissa Gibsoneissa.
 
Olisiko muita hyviä kohtuuhintaisia kandidaatteja tätä "vandalismia" varten? Japanilaiset Tokait esimerkiksi? Mahonkirunko vaahterakannella ja mahonkikaula täytyisi olla.
---
Ja jotta kukaan ei järkyty, niin lopuksi vielä totean että mitään arvokkaita vintagesoittimia ei ole tässä yhteydessä tarkoitus pahoinpidellä.. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=227675