Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hudeen
Alue:Livetoiminta
Aihe:Huono keikkaäänentoisto
Aika:23.04.2015 10:35
Tämä maksava asiakas näkökanta, jonka lopussa mainitsit on myös aika validi pointti. Itseä ainakin syö laittaa puolta sataa kiinni keikkaan, joka on sitten pilattu aivan luokattomalla miksauksella. Onko se vain sitten niin, että maksavat asiakkaat ovat tottuneet rooliinsa ja siihen, että tätä tämä nyt vain on, eikä rahoille jakseta edes vaatia vastinetta. Ite olen kyllä asioista valmis antamaan palautetta rakentavassa hengessä ja mielestäni hyvillä perusteilla. Monesti paikoille ja artisteille näistä asioista kirjoittanut ja välillä jopa vastauksiakin saanut.
 
Kyllä siellä viime kertaisella Steven Wilsonin keikallakin, kun katsoi ympärillensä, näki kuinka ihmiset painelivat niitä tulppiaan syvemmälle korviin ja ne jotkut raukat, jotka sinne olivat tulleet ilman tulppia, pitelivät korviaan. Voisin kuvitella, että tästäkin porukasta kenelläkään ei olisi ollut valittamista, jos olisi vedetty aavistuksen hiljaisemmalla. Itseä ei ehkä se äänenpaine yleisesti haitannut, kun oli ihan hyvin se kuulo suojattu, mutta se lieveilmiönä seurannut kaiken sotkeva bassopuuro pisti kyllä pikkaisen vituttamaan.
 
Tästä tuli vielä yksi kyssäri mieleen, joka on sinällään ihan mielenkiintoinen. Miksaako äänimiehet musiikin siten, että se kuulostaa hyvälle tulpat korvassa vai ilman niitä? Tässä on sellainen dilemma, että lähtökohtaisesti idea musiikin miksaamisesta tulpille kuulostaa aivan idioottimaiselta, mutta toisaalta todella kovat äänenpaineet tekevät tulpista aivan pakolliset. Suurin osa ihmisistä, kun fiksuja ovat, taitavat keikoilla käyttää tulppia. Silloinhan se musiikki pitäisi miksata siten, että tulppien kanssa parasta. Paras toki, että tulppia ei tarvitsisi pitää, mutta ymmärrän kyllä, että joskus tilateknisistä syistä yleinen taso nousee niin korkeaksi, että ilman tulppia ei kannata paria tuntia viettää niissä äänenpaineissa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=227600