Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Niq
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Mikrofoni akustiseen
Aika:23.04.2015 09:53   (muokattu 23.04.2015 10:58)
Presys Blend saapui ja asensin sen paikalleen eilen illalla. Aluksi sain aikaan vain rätinää ja rutinaa, kunnes hoksasin sen tulevan tuosta mikistä kun sitä kosketti tai liikutti. Tarkempi tarkastelu osoitti, että tehtaalla oli asennettaessa kuorittu plussajohdosta vähän liikaa ja se pääsi ottamaan miinuksen kanssa yhteen. Erotin piuhat toisistaan ja varmistin sähköteipin palalla.
 
Tästä ongelmasta päästyäni suoritin asennuksen loppuun ja laitoin kielet paikalleen. Ensipuraisun perusteella voin suositella lämpimästi, soundi on hintaluokkaan nähden erittäin maukas. Nykyisellä suuntauksella blend-napista saa sellaista kivaa "puun saundia" piezoon mukaan ja kun näppäillessä rytmittää kämmenpohjalla niin tuo rummutus saa sellaisen mukavan perkussiivisen sävyn, kun pelkkä piezo tuppaa olemaan vähän kylmän oloinen koppaa rummuttaessa.
 
Mikki on asennettu tuohon etuasteeseen sellaisella muovihärpäkkeellä, jonka saa näppärästi irti ja ajattelinkin että kokeilen jossain vaiheessa laittaa siihen pidemmän johdon ja kokeilla erilaisia sijoituksia kopan sisällä. Kyseessä on elektreettikonkka, joka on melko herkkä ja ainakin tällä haavaa sijoitettuna myös melko herkkä kiertämään, joten rokkibändin keikalla ei blend-potikkaa todennäköisesti voi juurikaan aukaista, mutta trubaduurikeikalla tai äänityshommissa varmasti todella toimiva lisä.
 
Mutta ennenkuin tilaatte, on sanottava, että jostain syystä etuaste säröytyi hieman säädöistä riippumatta, mutta en tiedä oliko laittamani 9V patteri ihan täysin toimintakuntoinen, eikä ollut toista patteria jolla testata. Särö meinaan kuulosti juuri siltä, kun yleensä kuulostaa kun patteri on loppumassa. Kokeilen tänään toisella patterilla ja palaan ääniklippien kera.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=218149