Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Frankfurtin messut kuolevat halpatuotantoon
Aika:22.04.2015 14:23   (muokattu 22.04.2015 14:30)
phiit: Se vähän riippuu, ei sitä enää jaksa samalla tavalla ajatella putkinäköisesti ettei pysty soittaa jos ei oo vähintään se 2000e lessukka tai joku monen tonnin boutique vahvistin. Halvalla saa nykysin hyvää jopa parempaa mitä teininä kalliilla. Niin onhan nää kiinakamat iso lahja kaikille, tänä päivänä varsinki aloitteleville kitaristeille.
 
Hyvä soundi ei hintaa tai merkkiä katso.

 
En muista, että kukaan olisi koskaan väittänyt, ettei halvoillakin voi soittaa tai ettei niillä saisi hyvää soundia. Tottakai voi ja saa, miehestähän se kiinni on.
 
Mutta pointti oli juuri siinä harraste-aspektissa, että tarkoitus ei ole vain tuottaa ääntä mahdollisimman halvalla, vaan fiilistellä hienoja purkkeja tai mojokkaita vahvareita jne. kuten tuolla tekstissäkin kerrotaan.
 
Krice: Ongelma noissa kiinalaisissa on se tuotteiden suora tai lähes suora kopiointi (toisten tekemä suunnittelutyö kopioidaan). Sehän on moraalisesti arveluttavaa, siitä ei pääse mihinkään. Sinällään Kiinassa tehty ei välttämättä tarkoita sitä, että tuote olisi huono. Ja päinvastoin, että länsimaissa tehty olisi automaattisesti hyvä ja laadukas.
 
Toisaalta, eikö se ole (ihan yleisesti) länsimaisten omaa syytä, kun ovat vieneet osaamisen ym. sinne vain omaa ahneuttaan. Voihan sitä ajatella, että tuo kopiobisnes on vain maksu siitä, että länsimaat ovat hyväksikäyttäneet Kiinaa, Intiaa, Bangladeshia ym. vain omaa turhamaisuuttaan ja ahneuttaan saadakseen yhä enemmän tavaraa, jota ei tarvitse.
 
En halua puolustella piraattia, päinvastoin, mutta ei se(kään) juttu ole ihan noin yksinkertainen....
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=227594