Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Konde
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänikorteista, muuntimista, etusista ja laadusta
Aika:16.04.2015 22:53   (muokattu 16.04.2015 22:58)
Moi,
 
tästäkin aiheesta on usein täällä keskusteltu, muttei ehkä täysin tältä puolelta. Sikäli mikäli muu ketju löytyy, niin siirryn toki sinne lukemaan. Mutta jos tänne saadaan keskustelua ja vinkkejä aikaiseksi, olisi kiva.
 
Olen viimeisten 10 vuoden aikana tehnyt kotiäänityksiä erinäisellä kalustolla. Eka äänikortti oli Echon Mia Midi, joka on edelleen käytössä ja hyvin toimii. Toisen äänikortin paikka on ollut huomattavasti tuulisempi. Kokeilin raituria (Korg, Fostex ja Zoom), mutta olen niin tietokoneorientoitunut, että kaipaan PC-pohjaista järjestelmää. Äänikorttina on toiminut mm. Zoomin R16 ja Presonuksen Audiobox 1818 + Behringer ADA8000. Oli mulla hetken aikaa X32 Compact, mutta se jäi liian vähälle käytölle, enkä tohdi sen arvoista laatikkoa pitää pölyttymässä nurkissa.
 
Periaatteessa näistä parhaiten toimi Presonus, jolta minulla on nyt pikku USB-interface, mutta missään näistä laitteista ei oikein ollut erityisen hyvät etuasteet. Esimerkkinä voi sanoa, että äänitin peruspuheäänityksen Shuren PG27:lla, ajoin sen tavallisen Alesiksen putkietuasteen läpi ja soundi oli hyvä. Sitten etuaste lähti keikalle ja jouduin tulemaan toimeen ilman sitä. Pikku-presonusta joutui nostamaan niin paljon, että kohina on liian kova. Äänitän paljon akustista musiikkia ja käytän konkkamikkejä, joten etusilla on aika suuri merkitys äänenlaadulle. Haluaisinkin kysyä kokeneemmilta, että onko äänikorttipuolella mitään sellaista laitetta, jonka etuset olisivat oikeasti hyvät?
 
Kerralla pitäisi saada sisään 16 kanavaa, mielellään ehkä vähän enemmän. Lisäksi vaatimuksena vähintään 96KHz/24. Katselin Saksan tarjontaa ja bongasin seuraavia laitteita:
Roland UA-1610 Studio Capture (http://www.thomann.de/fi/roland_studio_capture.htm)
Steinberg UR824 (http://www.thomann.de/fi/steinberg_ur824.htm)
 
Mitens sitten RME:t? Entäpä MOTUt (828 tai 24 AI)? Entäpä mikserit, joissa on USB-mahdollisuus (Soundcraft signature, Mackie etc.)?
 
Entä, onko PCI-e korteilla jotain erityishyviä ominaisuuksia, joka puoltaisi mieluummin sellaisen ostoa? RMEllähän ainakin on ihan hyvän oloisia kortteja.
 
Lähinnä minä olen kyllästynyt siihen, että ostan äänikortteja, jotka speksien puolelta ovat periaatteessa ihan fine, mutta eivät vain riitä. Jos nyt uudella boksilla pärjäisi vaikka muutaman vuoden niin, että laatukin olisi riittävää. Onko missään interfacessa niin hyvät etuset, että niillä pärjää? Vai pitääkö ostaa liuta ulkopuolisia etusia jokaiselle soittimelle, jonka minä mikitän? Tai vaihtoehtoisesti mikseri, jossa on kaikille kanaville direct outit? Tällöin riittäisi ilmeisesti sellanen boksi, johon saa vain linjatasoista sisään (Cymatic uTrack 24 tai A&H ICE-16)?
 
Ja vielä kysymys digimuuntimien laadusta. Kun vain tuolla Rolandilla näyttää olevan itsessään likimain tarpeeksi etusia ja muut ovat laajennettavissa ADATin välityksellä, niin onko hyvälaatuisia ADAT-muuntimia olemassa? Vai pitäisikö siirtyä MADIin?
 
Kotistudiossa teen töitä, joten budjetti on sen mukainen. Haluaisin vain tietää, että mikä on parasta, mitä perusbudjetilla voi saada. Kyllä mä voin sopivan summan tähän laittaa, jos laatu on sen väärti.
 
Kiitän jo etukäteen!
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=227542