Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Iskelmä-valssi
Aika:08.04.2015 11:21   (muokattu 08.04.2015 11:24)
baron: Ainahan voi "hienostella" mutta mun kokemuksen mukaan vanhat "kusenpolttamat" (metsäkukat, kulkurinvalssit, kultaiset nuoruudet) puree kuitenkin meidän tanssikansaan parhaiten.
Kyllä, kysehän on siitä että biisin pitäisi olla helposti tunnistettavissa toisin kuin esim tangosovitukset joistain Juicen hiteistä, perustopi ei tykkää.
Tangot kuten "Satumaa" ja "Mustasukkaisuutta", ne ovat ikisuosikkeja varttuneemman väen keskuudessa ja sitä kansanosaa suurin osa tanssijoista edustaa.
 
Kyseisen asian kuulin eräältä Seinäjoen t-markkinoiden veteraanikävijältä, n 60v mies, hänen mielestään homma lähti huonoon suuntaan eli meni ns persiilleen siinä vaiheessa kun lähdettiin kikkailemaan sovituksilla ja ns uusiotangoilla ja iskelmien vääntämisillä tangoiksi. Siihen loppuivat hänen tangomarkkinansa.
Mutta varsinaiset tanssinharrastajat eivät ole tässä mielessä niin tarkkoja, tärkeintä on että tempo on mahdollisimman lähelle kulloisenkin lajin ihannetempoa. Valssi ja etenkin hidas valssi ovat paitsi karmeita soittaa/laulaa liian hitaina myös vaikeita tanssia, menee laahustamiseksi.
 
Onhan mulla sellaisiakin keikkoja joissa voi/saa hienostella mutta perushumppakeikat ei oo niitä.
Ainahan voi tehdä tai paremminkin kannattaa tehdä niin että biisiparin eka on tuttua ns "Metsäkukkia" osastoa, toinen voi olla sitten jotain muuta. Pätee myös muihin tanssilajeihin, tutulla biisillä jengi parketille, sitten voi vaikka vähän "hienostella" jos siltä tuntuu. Ja mieluusti laulubiisi ekana, toinen voi olla sitten soittobiisi.
 
EDIT erään topin kommentti kun aloitimme tanssit soittovalssilla "Ettekö te LAULA lainkaan???"
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=227389