Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mega
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Whorion "The Reign of the 7th Sector" 24.4.15 [tech/symph DM]
Aika:31.03.2015 08:15   (muokattu 31.03.2015 09:28)
WHORION JULKAISEE "THE REIGN OF THE 7TH SECTOR" -DEBYYTTINSÄ 24.4.15
 
Jos helsinkiläisen Whorionin viime vuonna julkaistu Fall of Atlas -esikois-EP antoi myrskyvaroituksen tulevasta, on huhtikuun 24. päivä julkaistavalla The Reign of the 7th Sector -täyspitkällä käynnissä täysi 12 boforin hirmumyräkkä. Orkesterin sinfonisuutta ja teknisyyttä sävellysten ehdoilla yhdistävä death metal on viety albumilla äärimmäisyyksiin unohtamatta kuitenkaan itse tärkeintä eli vastaanottajaa.
 
"Esikoisemme työstäminen oli pitkä ja työläs prosessi, joka vaati jopa miehistön vaihdosta. Levyllä haluttiin jatkaa siitä mihin EP:llä jäätiin, mutta samalla luoda myös täysin oma tarina ja teema, joka kantaa aivan levyn loppuun asti. Kuulutin aiemmin, että täyspitkä tulee olemaan kaksin verroin edeltäjäänsä suurempi ja tuo lupaus on nyt lunastettu. Kitaratyöskentely on paljon aiempaa vaarallisempaa, lauluihin on puristettu enemmän voimaa sekä hyödynnetty kahta äänilähdettä eikä rumpaloinnissakaan ole 16-osa iskuja säästelty. Teknisyyden ja sulavavirtaisuuden tasapainoa on hiottu aiempaa enemmän, more than meets the eye niin sanotusti. Orkesterisovituksien kanssa linjaus on pysynyt samana eli biisien tulee toimia ilman niitä ennen kuin niitä aletaan edes lisäilemään. Tällä kertaa onnistuimme kuitenkin käyttämään orkestraatioita luomaan pimeän ja kylmän kosmoksen ilmapiirin sekä tuomaan levylle majesteettisuutta. Kaiken tämän tavaran yhteen laittaminen osoittautui erittäin haastavaksi, mutta analogiset laitteet sekä Anssi Kippo tekivät tästä levystä mahdollisen unohtamatta Vili Itäpeltoa, joka oli mukana orkestraatioiden sävellyksissä ja sovituksissa", orkesterin kitaristi-laulaja-säveltäjä Ep Mäkinen kertoo.
 
Rapia neljäminuuttinen albumiteaseri katsottavissa ja kuunneltavissa osoitteessa https://youtu.be/pQGcsbg018o
 
Yhtye teki ensimmäisen ulkomaanrundinsa Englannissa keväällä 2014 kolme kuukautta Fall of Atlaksen ilmestymisestä ja suuntaa nyt puolestaan Keski-Eurooppaan 27.4 alkavalle kiertueelle, joka kantaa nimeä As Divine Crumbles -Tour 2015. Suomessa yhtye tullaan näkemään kesän aikana niin Kuopiossa, Helsingissä kuin Nummirock festivaaleillakin.
 
"THE REIGN OF THE 7TH SECTOR" -BIISILISTA
Chapter One: As Divine Crumbles:
Flesh Of Gods
When The Moon Bled
Awakening
Blood Of The Weak
Chapter Two: Kindling The First Flame:
Forbidden Light
Gates Of Time
Immaculate
Arrival Of Coloss
 
KOKOONPANO
Ari Nieminen - laulu
Ep Mäkinen - kitara & laulu
Heikki Saari - rummut
Dorian Logue - basso
Antti Lauri - kitara
 
DISKOGRAFIA
Fall Of Atlas EP 2014
The Reign of the 7th Sector 2015
 
www.whorion.com
https://www.facebook.com/Whorion
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=227309