Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harpist
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Klemt Echolette 51 s nauhakaiusta.
Aika:30.03.2015 20:28
HE VI Pappa: Hei
 
... puuttuu mm virtajohto ja voipi puuttua muutakin sen takia nyt tarvitaan osaavaa asiantuntemusta kyseisestä laitteesta.
Etukäteen kiittäen,

 
Ellei kaiun virtajohdon runko-liitintä ole "päivitetty" vastaamaan nykypäivän johtoihin soveltuvalla liittimellä - vaatii laitteeseen kytkettävä pistotulppa tietynlaisen muodon.
 
Kyseessä on siis irtojohto jossa kaikuun liitettevä pää on lattea - hieman vastaavanlainen kuin nykyisin kaupassa myytävänä olevissa "tietokone" virtajohdoissa.
 
Ainut ongelma on - nykyisistä myytävänä olevista kaapeleista puuttuu juuri tuolta liittimeltä vaadittava uritus (muoto)
 
Yllätykseksi (!) Clas Ohlson myy tuota vanhan mallista pistotulppaa - joten kaiulle soveltuvan johdon pystyy itse nikkaroimaan mistä tahansa 220 v:n pistotupallisesta johdosta. Näin pääsee ainakin testaamaan kaiun toimivuutta.
 
http://www.clasohlson.com/fi/Laitepistotulppa/Pr220863000
 
Mutta odotettavissa saattaa olla, että kaiun äänipäät ovat kuluneet ja kaiku on tällöin hyvinkin "tumma" ja hiljainen. Toinen kauhu-skenaario - nauhan kuljetus-moottori ei pyöri lainkaan tai joku nauhankuljetusmekanismiin liittyvä laakeri on tiensä päässä. Putkituksenhan tuosta pystyy itse uusimaan - jos siinä esiintyy "pimeyttä".
 
Parhaiten noista vanhoista putki-nauhakaiuista tietää M.Lammi - mutta hän majailee Raisio/Naantali akselilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=227299