Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Groke
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Keskustelua vasenkätisistä / vasurin kitaroista
Aika:26.03.2015 19:27
Ziggy Bubba: Mutta yksi tyyppi sen mikkityypin aina tunnistaa: soittaja
 
Tähän on nyt tarkennettava, että mikkityyppien välisiin eroihin en edellä puuttunut (humppari vs. muut). Enkä muuallakaan ole niiden välistä eroa olemattomaksi tarkoittanut väittää. Olennainen virke edellä oli tämä: "Taitaa löytyä aika monta asiaa, jotka vaikuttavat enemmän soundiin, kuin jonkun perusmikin kääntäminen toisinpäin."
 
Juuri tuohon viittasin tällä virkkeelläni: "...onko jonkun kitaran joku yksikelaisista, magneeteiltaan porrastetuista mikeistä mahdollisesti "väärinpäin""
 

 
Ziggy Bubba: Musta mennään liian pitkälle yleistyksissä, jos kitaran mallilla tai vaikka mikeillä ei ole "mitään väliä" :)
 
No niin minustakin, joten sellaista en ole ainakaan tarkoituksella vihjaillut. Eli kyllähän kitaran mikeissäkin on ääripäiden välillä kiistattomia ja varsin suuriakin eroja. Aivan kuten on käyttäjissäkin, sekä heidän soundi-ihanteissaan (djent tms. "alaviremetalli", hard rock, country, jazz, rockabilly, rautalanka...).
 
Toisaalta usein on myös yllättävänkin pieniä eroja mikkien välillä. Ainakin valmistajien mainoslauseisiin ja keskustelupalstojen hehkutuksiin verrattuna. Eli desibeli vääntyy äkkiä kymmeneksi ja lausunto "ehkä on aivan aavistuksen verran kirkkaampi" 100 %:ksi varmuudeksi massiivisen suuresta kirkkauserosta. Useimmitenhan taidetaan todellisuudessa verrata hyvinkin samankaltaisia mikkejä keskenään, koko mikkiskaalan käyttämisen sijaan.
 
Joillekin tietyt erot ovat jo merkityksettömän pieniä ja joillekin toisille eivät ole. Ja tässä asiassa molemmat ovat oikeassa. Ja jos vaikkapa soittajan omassa fiiliksessä on hänen mielestään ero, niin sitten on se ero. Vaikka mittarit ja muiden korvat väittäisivätkin sitä eroa merkityksettömän pieneksi. Tai jopa täysin kuvitelluksi.
Onhan esimerkiksi kitaran otelaudassa vaahteran ja ruusupuun välillä aina erittäin selkeitä muita eroja, vaikkei minkäänlaisia soundillisia eroja havaitsisikaan. Siis sokkona. Muulloinhan ne toki eroavat soundeiltaan kuin yö ja päivä. ;-p
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=227174