Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mho
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Halvan kitaran modaaminen
Aika:09.03.2015 08:20   (muokattu 09.03.2015 08:25)
Ajattelin kertoa omasta kokemuksesta halpiksen päivittämisestä.
Keppi on Ibanez SZR520, ilm 2012 mallia ja kiinassa kasattu.
Mikit Gibson LP stuodiosta oli vaihdettu edellisen omistajan toimesta jo, mutta en oikein tykännyt niistä.
Keppi oli muuten ihan ok tuntuinen, kaula oli ok viimeistelty.Vire ei oikein meinannut pitää.
Hommasin tallaan JB:n kromikuorisena ja kaulaan kromikuorisen SH-1:sen. Niitä kun ruresin vaihtamaan niin rimpulan näköiset sähköt päätin uusia. Eli kytkennän mallin otin SD:n sivuilta ja vaihdoin kaikki paitsi jakkiliittimen. Volapotikat hoscon 500k logatrimiset ja lineaarinen tone. Mikkikytkin vaihtui ihan perinteiseen.
Pienen painimisen ja harjoittelun jälkeen sain sähköt hyvin toimimaan ja jälkikin on suht siistiä.
Sitten vaihdoin satulan, Millbrookista löytyi 98% vastaava gibsonin luusatula reilulla kuudella eurolla ja vaihto oli helppoa kuin heinän teko. Virittimiksi valitsin Gotohin lukkovirittimet. Sitten lopuksi säädin kaiken oleellisen. Mun mielestä onnistuin helvetin hyvin, ja kepistä tuli varmasti parempi kuin uudesta. Ihan halvin modaus tää ei ollut, mutta se ei haittaa. Työkaluihin ja tarvikkeisiin paloi kanssa ihan hyvä summa.
Itse käytin aina aiemmin ammattilaisella kaikki huollot ja säädöt. Aika monta ohjetta ja artikkelia on nyt tullut aiheesta luettua ja ei tää loppupelissä ole mitään älyttömän vaikeeta jos peukalo ei ole ihan keskellä kämmentä. Malttiakin on iän myötä tullut rutkasti lisää :) Kaksi keppiä on nyt valmiina ja nyt työn alla -85 mallin japsi squier joka ollut hiukan huonolla pidolla. Helvetin hauskaa iltapuhdetta ja ajanvietettä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=221853