Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Old Guitar
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Soittajien suosikit: Akustisia/klassisia kitarasoolokappaleita
Aika:05.03.2015 12:12   (muokattu 05.03.2015 12:17)
Zeeboo: Nuottiin merkityt äänet toki ovat oikein, mutta erikoisvireen takia otelaudalla "väärässä" paikassa. Tätäkö meinasit?
 
Selvennykseksi vielä: Nuotteja on kaksi, normaali oikea nuotti. Sen avuksi (tabulatuurin sijaan) on vielä toinen nuotti, jota kutsun tässä apunuotiksi.
 
Noissa 'apunuoteissa' asia on melkeinpä juuri päinvastoin, kuin arvelit. Tämä on hyvin vaikea asia selittää. Koitetaan taas: (kirjoitin aluksi nopeasti tuon loppurimpsun ja ajattelin jättää senkin luettavaksi, vaikka koetankin nyt ilmaista asian uudestaan ytimekkäämmin)
 
Apunuotti on kirjoitettu normaalivireiselle kitaralle. Kun virität kitarasi kappaleen edellyttämään avoimeen C#m- vireeseen ja soitat apunuotin mukaan, niin tuloksena on oikeat sävelet, jotka eivät kuitenkaan vastaa apunuotin säveliä.
 
Kyllähän tämäkin toimii, vaikka en sitä itse ole kokeillutkaan. Tästä intoutuneena ajattelinkin taas soittaa/tankata, ottaa uudelleen käsittelyyn tuon hienon kappaleen, mutta pitäydyn tabulatuuriin.
 

 
Rimpsu (toistoinen):
 
Apunuotit ovat normaalivireessä ja kun soittaa niiden mukaan, niin tuloksena on oikeat sormitukset erikoisvireeseen. Eli voit virittää kitarasi kappaleen vaatimaan erikoisvireeseen ja soittaa noista nuoteista, niin se soi oikein. Eli tässä systeemissä kirjoitetaan apunuotti vain ilmaisemaan oikeat sormitukset erikoisvireiseen kappaleeseen. On tosiaan huomattava, että apunuotti on kirjoitettu normaalivireiselle kitaralle ja se antaa vain oikeat sormitukset erikoisvireeseen, tässä tapauksessa avoin C#m, mutta jos soittaa sen normaalivireisellä kitaralla, niin tuloksena on hölynpölyä. Kun soittaa sen erikoisvireellä, niin tulos on oikea, vaikka se ei vastaakkaan apunuotin säveliä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=226488