Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender Hot Rod Deluxe vai joku muu..
Aika:04.03.2015 13:22
hallu: Jos tykkäät HRD:stä niin anna mennä vaan, koska kyllä se on sen tyylin vahvistimista aikalailla parhautta. Tonni lisää niin jotain HW:tä jos tykkäät sellaisesta, mutta ei se soundi siitä enää olennaisesti parane. Itse olen soitellut iän kaiken BluesDeLuxella joka on käytännössä sama vahvistin mutta vain isompi ja siinä on vielä enemmän pään tilaa:-), mutta soundillisesti ihan sama kuin HRD:kin.
 
Onko HRD sama kuin Blues Deluxe? Eikös BD ole sama kuin Blues De Ville, ei sama kuin HDR? En tiedä, siksi kysyin?
 
Parastahan siinä on, että saat oikeastaan kaksi vahvistinta samalla rahalla kun siinä on se vintage ja moderni kanava erikseen. Voi olla, että bluetone on parempi (ainakin se on kotimainen), mutta sitten puhutaan jo eri rahoista ja jos tonni on yläraja, niin piirilevyvehjes on valintasi. Ole huoleti, nekin on ihan hyviä, vaikka korkinhaistelijat niille nokkaansa nyrpisteleekin;-).
 
Torilla oli alle tonnilla Dusty Road Combo, joten menee budjettiin. Siitähän se enemmän on kiinni, että suunnitellaanko ja tehdäänkö vahvari hyvin vai huonosti, ei siitä, että onko se piirilevy vai ptp tai jotain muuta. Nykyisten piirilevyvehkeiden huono maine lienee perua siitä, että niitä ei suunnitella eikä toteuta ns. hyvin, vaan halvalla. Ja silloin on tehty kompromisseja laadun kanssa, mikä aiheuttaa ongelmia käyttäjälle ja sitä kautta huonoa mainetta.
 
Eikä se ptp-vehkeiden maine hyvinä huollettavina ole mikään myytti. Itsellä rikkoutunut pääteputki hajotti jonkin vastuksen Bluetonen Dusty Roadista. Koska se on Eyelet-levyllä toteutettu ja suunniteltu helposti huollettavaksi, niin ei muuta kuin kuva rikkoutuneesta komponentista Harrylle ja seuraavana päivänä komponentti postissa mulle ja tinasin itse kuntoon. Enkä tosiaan ole mikään elektroniikkaharrastaja. Säästin aika ison summan verrattuna, että olisin lähettänyt sen jonnekin huoltoon ja maksanut rahdit ja huollot. Plus odotellut min. muutaman viikon työn valmistumista. Kaikki ptp-hehkutus ei siis ole korkin haistelua... :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226941