Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harryk
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Putkivahvistimen rutina?
Aika:28.02.2015 10:24
edenbeast: Voisikos joku viisaampi kertoa mistä mahdollisesti johtuu putkivahvistimen rutina? Kyseessä siis säännöllisen epäsäännöllisesti toistuva räsähtely ja rutina kesken soiton ja myös silloin kun kitara on kytkettynä inputtiin kitaran volumet nollilla.
 
Testattu kuudella eri kitarapiuhalla ja neljällä eri kitaralla eikä mitään muutosta. Input-jakkia oon heilutellu ja ei mitään vaikutusta silläkään. Myös efektilenkkiin laitoin kaapelin eikä sekään vaikuttanut mitenkään. Pistorasia maadoitettu joten ei pitäisi vaikuttaa. Apuva!
 
Kauanko muuten putkivahvistimella menee aikaa purkaa virrat sisältään virtojen katkaisun jälkeen noin suurin piirtein?

 
Vika voi olla jossain huonossa putkessa. Tuollaista on esiintynyt silloin tällöin eri peleissä ja aika usein syyllinen on ollut huono putki. Kannattaa aloittaa putkenvaihto ensimmäisestä etuasteputkesta. Se vika voi kyllä olla muuallakin. Virtalähteen suotoelkojen purkautumisaika riippuu osaltaan siitä onko niissä purkausvastukset vai ei. Jos on, niiden elokojen jännitteet putoavat muutamassa minuutissa virrankatkaisun jälkeen. Jos noita vastuksia ei ole, elkon varaus voi kestää päiväkausia ilman niiden varauksen erilllistä purkua. Tämä voidaan tehdä vaikka 1 kilo-ohmin 5 w vastuksella, joka kytketään vaikka hauenleukajohdoilla elkon plus- ja miinusnavan väliin. Tällöin elkon varaus purkautuu muutamassa kymmenessä sekunnissa. Kannattaa olla varovainen, sillä elkossa voi olla varautuneena usean sadan voltin jännite.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=226885