Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Bassot
Aihe:Basson compressori??
Aika:27.02.2015 11:26   (muokattu 27.02.2015 11:28)
Moikkelis taas, minä täällä kysymyksineni. Kysymys yksinkertaisesti on, voiko bassosa käyttää kitaralle tehtyä pedaali kompuraa, vai onko bassoja varten omat kompurat? mitä vaatimuksia bassokompressorille asetetaan? olen huomannut nettivdeoita tutkiessani, että sellaiselle funkylle bassolle tai peukutukselle käytetään voimakasta releasea, jolloin atakki korostuu ja tavalliselle sormisoitolle (tyyliin Pastorius) tasaisemmin puraisevaa kompressoria ja jos en väärin kuullut, niin kaikki huippubasistikaan ei käytä välttämättä kompuraa lainakaan tai sitten niin miedoilla asetuksilla ettei minun korva erota sitä.
 
Joissakin vahvistimissa näyttää olevan kompressori valmiina, mutta usein yksinuppista mallia ja sen sijainti näyttää potikoiden järjestyksen perusteella olevan tonestakin jälkeen tai sitten etuvahvistimen ja päättärin välissä. Minun vahvistimessani ei ole kompuraa valmiina ja mietin, että semmoinen pitäisi varmaan hankkia, mutta minulla on tuo kitarakompressori valmiina, niin voinko käyttää sitä?
 
Onko muuten kompressorin käytöstä haittaa soittamaan oppimisen kannalta? jos dynamiikkaa hallitsee pedaalilla eikä soittotatsilla, niin kouliiko se falskiin soittotapaan? olisiko aloittelijan järkevämpää opetella ilman kompuraa jotta sormet harjaantuisivat paremmin hallitsemaan dynamiikkaa?
 
Kiitos jo etukäteen ja kiitos siitä ettäolette olleet suhteeni niin kärsivällisiä, kun olen ollut tässä niin tavattoman innoissani näiden uusien lelujen kanssa:-) ettei sitä itse huomaa kohkaavansa ympäri foorumia jakamassa omistamisen riemuansa varmaan vähän rasittavuuteen saakka:-D.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=226867