Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mhs
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Katkeileva D- ja A-kieli :(
Aika:26.02.2015 10:50
Elgonzo: Valitettavasti samaa kokemusta Thomannin kautta hankituista Hannabachin kielistä. Kahden kuukauden aikana poikki A-kieli kahdesti ja D-kieli kerran. Yamahan mikitetty akustinen kielienpidikkeenä.
 
Kiitos palstan vinkistä kokeilen seuraavaksi D'Addarion settiä.
 
Laitoin myös palautetta arvostelun muodossa Thomannin sivulle. Pettymystä aiheutti eritoten se, ettei Hannabach ollut mikään halpis Pirkka-sarja eli saksan maalla Harvey Benton.

 
Ei näemmä ole Hannabacheilla tullut tässä suhteessa kehitystä n. 20 vuoteen... Mä käytin aikanaa Hannabacheja ja kovasti tykkäsin niiden bassoista. Toisessa kitarassa kului ja katkesi toistuvasti neloskieli, toisessa vitoskieli. unos kului muistaakseni puhki neloskielellä kakkosvälistä (kului muualtakin mutta tästä katkesi), ja vitoskieli napsahti tallan kohdalta.
 
Syytä kannattaa tietysti etsiä satulasta ja tallanluusta ja nauhojen kiillotuksestakin, mutta D'Addario Pro Arteilla ei ollut tätä ongelmaa ollenkaan samassa mittakaavassa. Lisäksi Pro Artejen intonaatio tuntui ainakin vuosituhannen vaihteessa olevan paremmassa kuosissa kuin muissa merkeissä.
 
Nykyään soitaan nylonkielistä varsin harvoin; Pro Arte -setti ei tunnu kovin herkästi napsahtelevan. Edullisiakin ovat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=219984