Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ÄM
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Se Rap "musiikki"
Aika:21.02.2015 16:43
Nii kai se on se helpoin ja kapeekatseisin tapa lähteä dumaamaan räppiä, kun ei löydykkään se päämelodia laulusta, ni eihän se voi musiikkia olla. Eiköhän tässä nyt oo aika kauan, ihmiskunnan historiassa, laulettu melodiaa, ni saa kai sitä välillä vähän vaihtaa noiden elementtien paikkaakin, tehdään sitä muillakin saroilla. Että jos se lyriikka onkin, päämelodian sijaan, enempi rytmiosastoa, niin kyllä kolme pyhää sielä edelleen silti läsnä on.
 
En itsekään milläänlailla diggaile rap-musaa, mutta ymmärrän kyllä sen elementit. Se ajattelumalli kun kelataan, että ei tarvii osata laulaa, kunhan vaan heittelee tavuja, saattaa olla vähän suppeakatseinen. Eiköhän tuossa räppäämisessä ole ihan omat niksinsä ja ne joku taitaa ja joku ei. Niin syvästi en genreä ymmärrä, että osaisin tätä syvemmin ruotia. Eihän vaikka trumpetistinkaan tarvitse huippulaulaja olla, vaikka suullaan, musiikin parissa, työskenteleekin.
 
Se assosiaatio on jotenkin masentavan lapsellinen, että hei toi tyyppi on tossa keskellä selkeesti ryhmän pääjehu, sillä on mikki kädessä ja se sanoo sinne jotain, ni sehän on silloin laulaja ja sen pitää osata laulaa. Tai muuten ei ole kysymys musiikista. Eihän me oltais ikinä puusta pudottukkaan, jos ei osattais vähän avarakatseisemmin juttuja kelata.
 
Ite oon huomannu, että ei kaikesta tarvii tykätä, mutta aika paljon helpompaa on, kun antaa itselleen mahdollisuuden ymmärtää eri juttuja. Silloin täytyy tietysti ensin heittää pinttyneet näkemykset romukoppaan, mutta ei kai se paha oo.
 
Terveisiä sairasvuoteelta, taidanpa kuunnella rappia. No ei kyllä jaksa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=226792