Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:metlica
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:USB interface+studiosofta biisien tekoon
Aika:19.02.2015 12:26
hallu: Interface on suomeksi äänikortti ja jostakin syystä nämä äänipuolen ihmiset tykkää puhua englantia ja siihen joudut tottumaan jos heiltä apua tahdot. Kaikki eivät edes osaa suomeksi käyttämiään termejä joten ei heitä voi siitä syyttääkään.
 
Ohjelmissa on yleensä keskeiset (jopa hyvät valikoimat) työkaluja äänen muokkaamiseen. Ja kyllä tarvitset mikrofonin ja voit liittää sen äänikorttiin suoraankin koska niissä on yleensä yhdysrakenteisena joskus jopa hyvälaatuinen mikrofonietuaste. En nyt yhtään tiedä minkälaisissa olosuhteissa olet tekemässä, mutta suosittelen, että valitset ensimmäiseksi mikrofoniksi kapean suuntakuvion omaavan dynaamisen mikrofonin (hertta tai superhertta (kulkee maailmalla myös nimellä cardioli tai supercardioli)). Kapean suuntakuvion huonopuoli on, että se pitää suunnata tarkemmin äänilähteeseen ja esimerkiksi se missä kulmassa laulat siihen niin vaikuttaa siihen ääneen ja kapea suuntakuvio vääristää vuotoääniä, mutta akustisoimattomassa ympäristössä se on helpompi hallita ja saa vähemmän sitä huonetta siihen äänitteeseen. Dynaaminen mikki ei ole yhtä tarkka käsittelyäänien suhteen. Konkkamikki on herkkyytensä vuoksi suosittu myös, mutta en ole varma saako isokalvoiseen konkkaan ollenkaan superherttaa suuntakuvioksi. Esimerkiksi Beyerdynamic TGV71d on laadukas superhertta josta itselläni on hyviä kokemuksia ja soveltuu sekä kitarakaapin eteen että lauluun. Shure SM58 on vähän halvempi ja suosittu (taitaa olla hertta suuntakuvioinen) ja siitä saa SM57 kun ruuvaa grillin pois eli on silleen monikäyttöisempi kuin SM57.

 
Ok, kiitos. Eli juuri alotuksessa mainittu usb interface ja softa riittää. Audix f50 mikki löytyy omasta takaa. Himassa ja treeniksellä aattelin raidat vetää. Tajusin, ettei mun koneessa oo cd asemaa, mutta ton softan taitaa pystyä lataamaan ihan netistä. Sit vaan opetteleen softan käyttöä.:P Aika hintavia nuo tuntuu olevan, mutta kahtellaan. Tosiaan lisää vinkkejä ja ehdotuksia saa heittää jos jotain tulee mieleen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=226710