Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:USB interface+studiosofta biisien tekoon
Aika:19.02.2015 10:33   (muokattu 19.02.2015 10:36)
metlica: Mitä kaikkea mä tarviin, että saan nauhotettua kitarat, bassot, laulun ja rummut koneelle biisiksi? Tuntuu aivot sulavan kun oon selannu näitä ketjuja.
 
Koneena Lenovo Ideapad Yoga, win 8.1. Joku mahdollisimman keep it simple homma ois hakusessa eli mahdollisimman vähän härpäkkeitä ja helppo softa. Bassostyrkassa on ainakin outputteja DI:t yms, kitarasta en oo varma (Peavey Bandit 112). Rummut joko sähkörummuilla (onnistunee suoraan soitto koneelle??) tai mikitettynä, miten sen saa koneelle? Sama jos akustista haluu äänittää koneelle? Lauluun on mikki ja jotkut pa:t.
 
Oisko suosituksia laitteista ja softista? Tuleeko jonkun laitteen mukana softaa? Ja tosiaan miten toi mikitys? Jos joku jaksais aika rautalangasta vääntää mulle, appreciated.
 
edit. Voi tosiaan suositella ja kertoa kaikenlaisista ja hintasista laitteista, joskis alkuun joku edukas olis jees niin pääsis ainakin harjottelee biisin tekoa. Sillä softalla onnistuu sit miksaus yms?

 
Sähkörummut saat suoraan koneelle ilman mikrofoneja eli äänität sähkörummut suoraan midiksi (tai oikeammin ohjaat ohjelmasi midiraitaa sähkörummuilla). Sähkörumpujen midi-outista koneelle johto äänikortin midi-in liittimeen. Rumpuja varten pääset helpommalla ja saat luultavasti parempaa tulosta kun ostat sähkörumpusoftan Superiordrummer on sellainen ja Superiordrummer asettuu myös äänityssoftaan plugiksi jolloin kun se on valittu äänityssoftan äänilähteeksi saat rummut hyvällä soundilla ja vielä rupuihin oma mikseri jolla voit miksata sen rumpuraidan jälkikäteenkin. Basson saat suoraan siitä bassovahvistimen direct outista (tai millä nimellä se etuvahvistimen jälkeinen linjalähtö siellä nyt sitten onkaan) joka tapauksessa sen tunnistaa XLR liittimestä ja sen voi törkätä suoraan äänikrottiin. Joissakin äänityssoftissa on kitaroita ja bassoja varten olemassa vahvistinmallinnukset. Kitaraa varten joutunet hankkimaan erillisen DI-boxin tai jos sattumoisin käytät keinokuormaa niin esimerkiksi Koch LB120 boksissa tulee kaappimallintava DI-boksi mukana. Mutta kitara on myös ihan helppoa äänittää myös mikillä. Mikki vaan lähelle kitarakaiuttimen kartiota (mikin paikkaa säätämällä voi vaikuttaa siihen äänityssoundiin, kuten myös mikrofonivalinnalla sekä mikrofonin suuntakuviolla).
 
Itse en ohjelmista pc-puolella tiedä mitään paitsi että yksi tuttuni hurahti aikoinaan Nuedoon ja toinen kaverini käyttää Sonaria jakehuvat niitä tietenkin. Cubase, Reaper taitaa olla nykyisin molemmat paljon käytettyjä ja Reaper kai ihan edullinenkin. Protools on tietenkin ammattilaisten perustyökalu, mutta muistaakseni siinä piti käyttää jotakin tiettyä yhteensopivaa äänikorttia ja kalliskin se on.
 
Äänikortiksi riittänee joku kaksikanavainen jos touhuat yksin etkä äänitä akustisia rumpuja. Mikityksissä muutenkin kannattanee opetella perusasiat ennen kuin alkaa lisäämään mikkien määrää yhteen mikitykseen koska homma käy silloin mutkikkaaksi. Jos olet vauras, niin äänikortin voi hyvin ostaa vähän paremmankin koska se ei vanhene kovin nopeasti ja voit käyttää sitä myös seuraavassa koneessasi jos vain ajurituki löytyy ja löytyyhän se useinmiten.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=226710