Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murtti
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:USB interface+studiosofta biisien tekoon
Aika:15.02.2015 15:06
Moi,
 
Hakusessa toimiva, laadukas ja helppokäyttöinen usb interface. Lisäksi siihen studio-ohjelma, jolla onnistuu biisien saattaminen ensimmäisestä soinnusta valmiiksi mp3:ksi.
 
Tällä hetkellä käytössä ollut Lexicon Lambda ja sen mukana tullut cubase LE6. Roden NTA-1 lyöty suoraan lambdaan kiinni ja aktiivikajarit audio out reikään.
 
Lamda on kuitenkin hieman kömpelö omaan makuun, koska aktiivipönttöjä ei saa suoraan taakse kiinni, vaan ne on laitettava ulostuloreikään, jolloin joutuu vensklaamaan jos haluaa vaihtaa kuulokkeiden ja kaiuttimien välillä. Lisäksi Lambdassa ei ole virtanäppäintä, vaan virtapiuhaa joutuu käyttämään irti ja kytkemään uudelleen, jotta laite lähtee päälle. Uuden interfacen pitäisi olla siis sellainen, jonka saa helposti kytkettyä päälle ja johon voi kytkeä kaiuttimet suoraan kiinni ilman, että niitä tarvitsee irrotella jos haluaa kuunnella kuulokkeiden kautta kaiuttimien sijaan.
 
Mitä muita studiosoftia suosittelisitte? Cubase tullut jonkin verran tutuksi, mutta hermot menee jatkuvasti, kun asetukset nollautuvat joka session jälkeen, jolloin a) metronomi ei kuulu b) signaali menee sisään, mutta ei softaan asti, jolloin äänittäminen ei onnistu c) jotain muuta häikkää, jonka kanssa tappelemiseen menee joka kerta 30min jonka aikana palaa jo hermot ja menee innostus kokonaan.
 
tarkoitus ostaa siis kokoversio jostain äänitysohjelmasta ja alkaa paneutumaan siihen kunnolla. Tällä hetkellän lähinnä vain akustista kitaraa ja laulua. jatkossa ostettava luultavasti dynaaminen mikki sähkökitaroiden nauhotteluun. Kiitos vinkeistä.
 
Ps. pahoittelut tekstin ulkoasusta. Tämä viesti kirjoitettiin taas yhden "session" jälkeen hermot riekaleina.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=226710