Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:janskuukkeli
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikkien vastavaihe riivaa
Aika:12.02.2015 08:22   (muokattu 12.02.2015 12:32)
luppa: Itsellänikin on DiMarzion 36th Anniversary PAF, lisäisin sen verran että ainakin omassani on tuo 4+1 ulostulo (vaikka DiMarzio ei taida tuota nimitystä käyttääkkään), eli siitä tulee ulos neljä kuorellista piuhaa ja niitä ympäröivä kuoreton maa. Kun vaihtaa tuollaisen vaihetta (eli esim. tässä tapauksessa vaihtaa punaisen ja vihreän paikkaa), kannattaa huolehtia siitä että se kuoreton maajohto tulee kiinnitettyä uudestaan maahan, tällä kertaa sen toisenvärisen piuhan kanssa.
 
Jep, hyvä pointti.
 
Onko tässä oikeasti joku standardi? On tullut kyllä tapeltua vastakkaisvaihesoundin kanssa sekä kitaroilla että bassollakin, mikit tuppaavat usein menevän vastavaiheeseen jollain randommikeillä, vaikka pistää kummastakin kuuman karvan kuuman karvan paikalle.

 
Tätä minäkin olen pohtinut.Bajatelen orkkis kaulamikki ja duncanin tallamikki väliasennossa= ulostulo tippui ja "out of phase" soundi, vakiokytkennällä. Käämitäänkö tietyn valmistajan mikit aina samaan suuntaan, toisen valmistajan toiseen vai mitäh?
 
e: bajatelen ongelma ratkesi sillä että katkaisi varovasti tallanmikin pohjalevyyn juotetun johdon. Linkin kuvassa se on katkaisematta :)
 
https://reverb-res.cloudinary.com/i … 1408504952/xdkiocqi31uo40lwmhgp.jpg
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226660