Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:RogueFort
Alue:Bassot
Aihe:Tipsejä ja vinkkejä bassoraitojen nauhoittamiseen.
Aika:10.02.2015 15:59
Suurkiitokset vastauksista.
 
Tolla kyseisellä Line 6:n Toneport -vehkeellä sai kyllä ihan ok jälkeä kitaroiden osalta. Joten jotenkin en nyt tätä lähtisi preampin viaksi laittamaan, vaan syy löytyy miksauspuolelta eli minusta. Ja bassot on vedetty tosiaan ihan kuivana sisään ja sitten vasta jälkeenpäin mallinnukset ja muut efektit.
 
Mites on suositteletteko, että ennen usb-interface etuastetta laitettaisiin DI-boksi. Monet tuntuvat sellaisia käyttävän. Itsellä ei ole DI-boksista erikoisemmin kokemusta.
Mutta käytännössähän se menisi kai niin, että soitin DI-boksiin ja DI-boksista XLR-kaapelilla USB-etuseen. USB-etunen Instrument-tilasta Line-tilaan. Nykyään USB-interfacen virkaa hoitaa Focusrite Scarlett 2i4, jossa Neutrikin etuasteet.
 
Löytyykö bassoraitojen equtukseen jotain kultaista sääntöä tai yleishyviä asetuksia? Mulla on tarkoitus käyttää Cubasen vakio ekvalisaattoria, jossa max neljä asetusta.
Toi EQ ja kompressorit on itelle se hankalin osa-alue. Niitä on vähiten tullut käytettyä ja säädettyä. Pikkuhiljaa niistäkin jotain oppinut, mutta en tarpeeksi, jotta sais omasta mielestä hyvää jälkeä tehtyä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=226626