Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Maisteri
Alue:Bassot
Aihe:Tipsejä ja vinkkejä bassoraitojen nauhoittamiseen.
Aika:10.02.2015 01:06
hollstro: Bottnehan tosta bassosta puuttuu kokonaan. Soitossa ei vika vaikuttaisi olevan. Basso suoraan raidalle ilman mitään plugareita ja kikkareita välissä. Kompressorilla lievästi tasoitellaan. Sen jälken sitten jälkikäsittelyssä efektoinit ja muut peliin. Basson vaihtaisin johonkin laadukaampaan. Ihan perus Presarilla kokeilisin alkuun, passiivisella siis.
 
Puuttuu botnea kyllä.
 
Tosiaalta, basso on muutenkin mixissä niin matalalla levelillä että siksikin kuulostaa paketissa hyvin ohuelta. Massiiviset kitaravallit dominoi päällä.
 
Siitä sisäänmenosaundista on paha ihan vaan tuon perusteella mennä sanomaan kovin tarkkaan mikä voisi olla "vikana". Sitä ala-middle murahdusta on siellä kyllä kivasti olemassa munsta. On vaan niin pienellä. Tuostakin bassoraidasta olisi voinut tai voisi ihan vaan miksausteknisin keinoinkin saada jo ihan huomattavasti paremman. Tiukkaa, kompressoitua botnea enemmän ja muutenkin basson leveliä ylöspäin, niin auttaisi tuossa jo paljon.
 
Mutta tosiaan jatkossa minäkin vetäisin ehdottomasti sen varsinaisen pääraidan ihan vaan puhtaana suoraan linjaan, ilman kummempia efektointeja. Efektoinnit, kompurat jne. jälkikäsittelyssä. Jos vähän halvemmalla aktiivibassolla vetää, olis kai hyvä ettei ihan hirveän radikaalisti EQuttais basson keskinkertaisella etuasteella saundia tyyliin "kaikki täysille". Hyvien passiivipelien saundit on munsta selkeempiä ja mukavamman kuulosia, mutta makuasioita nämä.
 
Ja kyllä oikeastaan aina myös vahvarin saundia haluan toiselle raidalle kaveriksi, koska erityisesti putkikoneella vedettynä kaapin mikittämällä saa kyllä makeasti eloa saundiin. Varsinkin jos/kun vielä vähän säröyttää sitä vahvarin läpi ajettua saundia.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=226626