Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AngieRainbow
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Monster-vahvistimet
Aika:06.02.2015 19:07   (muokattu 06.02.2015 19:25)
Yllättävän vähän löytyi keskustelua suomalaisista Monster-vahvistimista. Tällä palstalla tunnutaan puhuttavan paljon suomalaisesta käsityöstä kitata- ja vahvistinvalmistuksessa kuten Ruokankaasta ja Bluetonesta erittäin positiiviseen sävyyn. Kuulisin mielelläni kokemuksia 2000-luvulla rakennetuista/uusista Monster vahvistimista.
 
http://www.monsteramps.fi/site/
 
Itselleni kyseessä on täysin uusi tuttavuus, mutta sain kaveriltani yhden kaupan yhteydessä Monster La Mesera nupin sekä Monster 1 x 12" kaapin. Tässä kuva kioskistani:
 
https://www.dropbox.com/s/2j8q7yzr3 … o4j4/Monster%20La%20Mesera.jpg?dl=0
 
Omassa Monsterissani on Bright, Bite ja Deep kytkimet sekä erikseen poiskytkettävät mastervolume ja drive. Tehoja on 5W ja puolitusmahdollisuus 2,5W. Nuppi on vuodelta 2007 ja kaappi 2011. Ämyrinä Celestion G12M.
 
Omat fiilikset on todella positiiviset. Saundi on jonnekkin Fender-tweed-maailmaan päin, mutta vahvistimessa on joku oma Monster-luonteensa, mitä en ole muualla kuullut. Todella positiivinen kokemus.
 
Saundia pystyy säätämään laajalla skaalalla niin särön kuin eq:n puolesta. Master volumella ja drive säädöllä säröä saa niin paljon kuin haluaa millä tahansa äänenvoimakkuudella. Treble, middle ja bass toimivat todella hyvin ja bright, bite ja deep kytkimillä voi erikseen boostata haluttua aluetta. Mielestäni vahvistin on kuitenkin parhaimmillaan cleanilla saundilla ilman drivea, masteria ja kolmea "boost" kytkintä, mutta nämä tuovat vahvistimeen paljon monipuolisuutta.
 
Vaihdoin nuppiin kaikki putket vintage kamaan ja sain saundia vielä paremmaksi. Kysyin Juha Mäntymaalta sähköpostilla paria juttua nuppiin liittyen ja vastaus tuli nopeasti ja kattavasti, vaikka en ole häneltä ostanut mitään, eli asiakaspalvelu näyttää olevan myös kohdallaan.
 
Mitä kokemuksia muilla on Monster vahvistimista?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226587