Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollstro
Alue:Bassot
Aihe:Kitaran soittaminen bassovahvistimen läpi
Aika:03.02.2015 00:23
Maisteri: Juu, trankkubassokoneilla aika nuhainen meininki skitan kanssa. Kerran on Peavey Mark IV:lla kokeiltu. En kokeillu toista kertaa.
 
No jaa, Peaveyn 70-luvun Musician esim. oli ihan pätevä sekä kitaralle että bassolle ja toi Mark IV on sen jälkeläinen. Albert Järvinen veteli sellasella aikonaan ihan OK saundilla 4x12" umpikaappiin, joita oli 2 (Marshallin stäkki).
 
Bassovahvistimien toistoalue on ihan sama kuin kitarapeleilläkin, eq:t on yeensä viritetty eri taajuuksille. Suurin ero saundiin tulee siitä että bassopeli on tyypillisesti tehokkaampi eikä kompressoi järkevillä äänenpaineilla kuten esim 50-wattinen kitaravahvistin, saatka pienempi. Nykyaikaisen bassokaapin saundi on myös paljon botnekaampi kuin kitarakaappien, joten saundi on erilainen kuin kitarapeleillä. Mutta mitään teknistä syytä ei ole miksi bassopinolla ei voisi kitaraa soittaa. Ei vaan kuulosta siltä mihin on totuttu.
 
Esimerkkinä mainittu Hiwatt DR103 on yksi hienoimmin saundaavia kitaranuppeja, David Gilmour:in saundi on hyvä esimerkki ja olen sitä itsekin käyttänyt kiarakaapin kanssa. Toimii hienosti ja saundi on klineillä yksi hienoimmista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=226538