Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Blue book vs.Vintage Guitar Price Guide?
Aika:24.01.2015 12:11
Kaikki tuppaa olemaan vaan ns. "suuntaa-antavia", esimerkiks mainitsemasi Blue Book aikoinaan oli tarkoitettu sellaseks pawnshoppien apuneuvoksi Jenkeissä, josta johtuen vielä tämän päivän Blue Book pikkuisen heikosti hinnoittelee "toisten markkina-alueitten" soittimia. Esimerkkinä nyt vaikka japsi-vintaget, eurooppalaiset tms.
Ja on otettava huomioon sekin, että noi on, paitsi suuntaa-antavia, niin myös sellaseen keskivertohinnoitteluun tähtääviä. Kaikki.
Eipä eurooppalainen Arguskaan sen kummallisempi ole. Jos jotain aikoo vähän tarkemmin hinnoitella, pitää seurata aktiivisesti eri markkinakanavia, ehkäpä myös tätä meidän omaa Toria.
Kyllä ne oikeet kovan luokan vintagediilerit Jenkeissäkin kietää noita Guitar Show -tapahtumia, ei ne Blue Bookista katsele suoraan. Lukevat totta kai, myös alan sisäpiiritietoa, sanotaan vaikka Vintage Trader Bulletiinia.
Eipä siinä, kyllähän noita mainitsemisiasi kannattaa seurata, mutta ei ne hinnat noissa mitään kiveen hakattuja ole, jos/kun sitten oikein tosissaan kaupoille tms. toimeen ruvetaan. Pitää myös muistaa (jos siis on ns. oma lehmä ojassa..) että Suomen markkinat on varsin suppeat, niin tarjonnan, kuin myös myyntitilanteessa kysynnän ja potentiaalisten ostajienkin osalta. Vaikuttaa siihen lopulliseen hinnanmuodostukseen tämä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226390