Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Pornoa nikkareille
Aika:24.01.2015 08:22
Moi.
 
efunkelist: Voi kun ois ninjaskillsejä tehdä puutöitä kuten japaniassa tehdään.
 
Millään tapaa katoavien käsityötaitojen arvostusta väheksymättä -riippumatta taidosta tai maailmankolkasta- harjoittelulla tuohon tasoon pääsee valtaosa ihmisistä.
HARRASTUKSENA.
 
Suurin osa unelmoivista vain ei viitsi edes yrittää, ja valtaosa yrittäneistä heittää homman sikseen kun ei ekalla tai tokalla kerralla onnistu.
Pätee toki kaikkeen käsillä tekemiseen, ja miksei myös aivotyöhön.
 
Työkseen tekemiseen vaaditaan sitten kykyjä joita vain ani-harvoille on suotu.
Toisaalta, vain ani-harva työkseen käsitöitä edes haluaa loppupelissä tehdä, raha kun tuntuu niin kovin tärkeältä.
 

 

 
Itse pitkälti yrityksen ja erehdyksen kautta monia taitoja opetelleena, on välittömän onnistumisen pakko ajatuksenakin vieras.
Totta kai epäonnistuminen kenkuttaa edelleenkin, varsinkin jos aikaa/rahaa meni kankkulan kaivoon, se tunne ei katoa, mutta viimeistään kolmannella kerralla tulos useimmiten miellyttää.
 
Pidänkin lyhyehköksi jääneen teknisten töiden opettajanurani suurimpana saavutuksena epäonnistumisen, ja niistä oppimisen, sallimisen iskostamista äidin pikku pingviinien pääkoppiin.
Em. asian ajatteleminen kun selvästi lievensi pelkoja ja paineita, ja jopa sytytti kipinän käsitöihin sellaisissa oppilaissa jotka olivat niitä vältelleet vaikka halu tehdä oli kova.
 

 
Mitä sitten tuohon juubituubilinkkiin tulee, kummallisesti leikattu, työvaiheita mm. jätetty välistä pois.
 
Hieman asian sivusta, mutta kuitenkin, asia joka aina on viehättänyt tällaista länsimaisen holhousyhteiskunnan vesaa, on vanhempien käsityökulttureiden "vääräoppisen" lastuavan työstön itseensä päin suosiminen.
Syitä moiseen on monia kuten kaikki asiaan perehtyneet tietänevät.
 

 
Eli, ei muuta kuin tarpeeksi ajoissa ilmoittautumaan tappiliitoskursseille, joita taas kuulemma varsinkin pääkaupunkiseudulla järjestetään, tai sitten peruskäsityötyökalut käteen ja nakertamaan itsenäisesti.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=226292