Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JyrinäKatti
Alue:Lyriikka
Aihe:Sanoitus: Voittamaton
Aika:23.01.2015 19:15
Joskus miettii, että jos osais kirjoittaa tosi hyviä sanoituksia, niin osaisiko sitten kanssa arvioida toisten sanoituksia nopeasti ja tarkasti? Ja voisko toisaalta muiden sanoituksia arvioimalla kehittää omaa kirjoitustaitoaan.
 
Hyvää tässä on se, että piisin rakenne on selvä. On säkeistöt, kertsi ja väliosakin, jee. Tämä ei nyt ole kauhean arvokas havainto, mutta toisaalta sanoitus, josta ei rakenne selviä ekaluennalla, on tavallisesti sekava muutenkin. Varsinkin kun tekee pelkkää sanoitusta, se on tosi tärkeää että eri osat on selvästi paperilla. Tässä ei ole osia merkitty, mutta eipä se haittaisi vaikka olisikin.
 
Voittamaton on hyvä piisin nimi ja koukku. Ei heti tullut yhtään samannimistä piisiä mieleen. Google löysi Fintelligenssin ja Teräsbetonin.
 
Kertsi on tietysti tärkein. Mulle jää heti epäselväksi kertsi alku: "En pysty tätä tunnetta ulos pusertamaan /rakkautta sua kohtaan nujertamaan". Miksi siis tunne pitäisi ensin pusertaa ulos ennen kuin sen voi nujertaa? Selväähän on se, että kyseessä on rakkauden tunteesta. Miksi se pitää pusertaa ulos?

Samaten tärkein koukku, "voittamaton", tarttis vähän tarkempaa ajatusta. Tulee mieleen että rakkaus on painimatsi ja kaveri jää tässä alle ja sitä harmittaa, tai piinaa se.
 
Voittamaton on paras jossain. Että eiks idea vois olla jotenkin että " kukaan ei osaa rakastaa niin kuin sä, olet paras, voittamaton" että se olis niike positiivinen asia, että se nainen on niin vahva rakkaudessaan?
 
Sori, tää nyt on vaan tälläinen nopea heitto.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=19&t=225877