Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LexaR
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Hakusessa hyviä moderneja funk rock-bändejä
Aika:14.01.2015 14:05   (muokattu 14.01.2015 14:06)
Vuositolkulla on päässä pyörinyt tietynlainen funk rock-äänimaailma, jota olen palanut halusta päästä kuulemaan enemmänkin. Kyseinen soundi uppoaa itselleni todella hyvin ja kiinnostusta olisi viritellä sen tyylistä bändiprojektia vastaisuudessa. Ongelmana on kuitenkin se, ettei mistään tunnu löytyvän levytyksiä sen tyylisestä musiikista, vaikka sitä livenä tuntuu kuulevan hyvinkin useasti. Korkeintaan tuntuu löytyvän yksittäisten artistien yksittäisiä biisejä jotka sopivat kuvaukseen, mutta ei mitään artistia, jonka leipälajia kyseinen tyyli on. Pitkien etsintöjen tulokset ovat jääneet kuitenkin laihoiksi ja toivoinkin hieman osviittaa m.netin pohjattomalta kollektiiviselta tietämykseltä.
 
Eli hakusessa on nimenomaisesti moderneja funk rock bändejä, joiden yleinen äänimaailma ja meininki muistuttaa seuraavia kappaleita:
 
BigBang - Girl in Oslo: http://www.youtube.com/watch?v=xHh6ns3HD5w (tämä on ehdottomasti kuvaavin)
Small Jackets - Let Me Be Your Man: http://www.youtube.com/watch?v=sfvg7CxCkdU
Kula Shaker - Hey Dude: http://www.youtube.com/watch?v=zMeAphEItks
 
Selvennykseksi vielä mitä nyt ei ainakaan haeta takaa.
a) RHCP, Incubus, RATM et al. tyylinen lähestymistapa.
b) 70-luvun funkbändejä, joiden ensimmäiset levyt olivat vähän rokahtavia (Parliament, Funkadelic jne.). Muutenkin nimenomaan moderneja bändejä tässä haetaan.
c) Yksittäisiä kitarasankareita nimikkobändeineen joiden tyyli osuu lähimaastoon (esim. Philip Sayce, Richie Kotzen), ylipitkät kitaraliidit ei jaksa nappaa enää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=226230