Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ohut kaulainen kitara, ehdotuksia
Aika:11.01.2015 16:48
Itse soitan paljon avoimilla vireillä kitaraa ja olen huomannut, että Avoin D/E-vire on helpompi kun on hieman ohkaisempi kaula tai hieman kapeampi kuin vastaavasti taas avoimessa A/G-vireessä. Tämä johtuu siitä, että avoin G-vireen soittopaino on D,g,h Kielillä. Vastaavasti sitten avoin D/E-vireessä on sama asetelma A,D,G kieliltä mutta ne on viritetty A,D,f# tai H,E,g#.
 
Soitetaan niillä vireillä toki ihan kaikkia kieliä, mutta myös se viritys voi vaikuttaa asiaan. En kuitenkaan tykkää itse aivan ohkaisista ja kapeista kauloista oikein missään.
 
Voisiko tässä ajatella, että kaulasta hiottaisiin halutun kaltainen. Jos siis kitara on muuten hyvä.
Minusta tuntuu, ainakin edullisemmissa soittimissa olevan enemmin ohkaisia kuin liian paksuja kauloja. Toki tämä on oma näkemykseni ja jos halutaan oikein ohkaista kaulaa niin silloin pitäisi varmaan kaulan olla jo muutenkin hieman laadukkaammin tehty.
Kitaran muoto myös vaikuttaa sottotuntumaan ja se soitetaanko istualtaan vai hihnan kanssa. Hihnan kanssa myös korkeudella on väliä miltä kaula tuntuu. Aina ei siis ole pelkkä kaulan paksuus/ohkaisuus mitenkään sellainen asia että jokaisessa kitarassa pitäisi olla juuri samanlainen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226179