Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:KanttoriPiiparinen
Alue:Koskettimet
Aihe:Apua käytetyn pianon valitsemiseen ja hinta-arvioon
Aika:08.01.2015 15:14
Pianon todellisen kunnon ostaja huomaa vasta virityksen jälkeen. Valitettavasti.
 
Kun kyseessä on kaksi uudehkoa kotimaista soitinta kannattaa näin tärkeässä hankinnassa ottaa kokeneempi kaveri konsultiksi. Mikäli saat virittäjän mukaasi, varoittaa ammattimies varmasti mikäli olet ostamassa kahtasaataa kiloa ongelmajätettä. Kumpikaan näistä pianoista ei edusta soittimien aatelia, joten omat mieltymykset ratkaisevat lopullisen valinnan. 80-90 luvuilla Hellas teki pianoja sekä japanilaisen Saiton, että saksalaisen Rennerin koneistoilla. Molemmat ovat ihan jees.
 
Hinta voi olla mitä tahansa välillä 200-600€. Kannattaa kiinnittää huomiota koneiston toimintaan ja takaa katselemalla varmistaa ettei kaikupohjassa ole pahoja halkeamia.
Särisemättömistä äänistä voi varmistua käymällä koko klaviatuuri läpi ääni ääneltä. Koneiston täytyy toimia täsmällisen tunnokkaasti. Kosketuksen on oltava samantuntuinen koko alueella eikä ylimääräisiä kolinoita sallita.
 
Mikäli vireys on täyttä huttua, on pianoa säilytetty sopimattomassa paikassa. Silloin kannattaa unohtaa koko juttu sen yksilön osalta.
 
Lykkyä pyttyyn.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=226122