Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lonesome
Alue:Roots
Aihe:Johnny Winter
Aika:26.05.2004 09:08
Nämä on tietysti ihan makukysymyksiä, mutta tuon kokoelman perusteella Winter on parhaimmillaan nimenomaan silloin kun se ei "runttaa". Se runttaaminen kun onnistuu niin monelta muultakin rokkibändiltä, mutta yhtä syvälliseen bluesin tulkintaan kuin Winter näköjään parhaimmillaan pystyy ei kaikki kykenekään.
 
Ei sillä että siinä Winterin runttauksessa todellakaan mitään vikaa olisi; niissä on ihan kunnon jytää, kuten tuossa ylempää taisin mainitakin.

 
Näin on. JW tykästyi jo nuorena poikana niin paljon bluesiin, että näki todella vaivaa oppiakseen soittamaan rakastamaansa musiikkia. Siis hallitsi bluesin eri lajit ja soittotyylit paljon paremmin, kuin moni 60-luvun lopun blues-rockari imho.
 
Winter ei ollut ihan nuori poika päästessään pinnalle, joten oppirahat oli jo maksettu moneen kertaan ja arkielämän blues sisäistetty. Käsitääkseni se ekojen levyjen trio hajosi juuri kaupallisiin paineisiin, kun Johnnystä tehtiin R & R-staraa.
 
Kyllä ne rock-levytkin on hienoa musiikkia. Esim. siitä "Johnny Winter And"-levystä tykkään kovasti. Rick Derringerin biisit on hyviä ja mies itsekin kova kitaristi. Ja ko. bändin livellähän on tuo jo aiemmin mainittu "Rock'n roll!!"-karjaisu. Kyä lähtee, sanois tamperelainen ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=62072