Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:lavaamo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:apua metallikitaran valintaan
Aika:06.01.2015 13:26
The Jack: Jos kerran hakee soitinta nimenomaan metallin soittoon, niin miksi pelätä jos kitarassa on myös asiaankuuluvat muodot. Metalliakin on tietysti monenlaista, mutta olettaisin kysyjän hakevan enemmän Megadeth / Metallica -tyyppistä mättösoundia kuin klassista Iron Maiden -soundia. Jos asia on näin, niin minusta parhaiten siihen soveltuu ilmoitetussa hintaluokassa joku flying v-tyyppinen aktiivimikeillä ja floikalla varustettu Jackson. Kitaran on sitten oltava vähintään sen 500 euroa, jos ei käytettynä osta. Mieluiten pari sataa vielä lisää. Ovat nämä metallijaskat toki melko yksipuolisia kitaroita, ja joudut hankkimaan toisen kepin jos alkaa perinteisemmän rockin tai bluesin soitto kiinnostamaan. Turha sitä kuitenkaan on nyt murehtia, ja on sitä monet ukot noilla kulmikkailla heavykeihäillä tiluttaneet koko ikänsä tyytyväisinä.
 
En suosittelisi Fenderin Stratocasteria, koska on turhan all around kitara ainakin perusversioissa. Pitää olla ainakin tallassa humbucker ja Floyd Rose, jos meinaat raskaampaa tykitystä soitella vähääkään. Tietysti on näitä "kaikki lähtee sormista" -kuppikuntia, mutta saat ainakin pirusti hankkia erilaisia pedaaleita ja kokeilla eri vahvistimia ennen kuin jollain single coil stratolla metallia soitat. Helpompia heti valmiita vaihtoehtojakin on tarjolla. Les Paulilla monet soittelee raskaampaakin musiikkia, ja se soundillisesti siihen sopiikin. Siinä taas on vaan se ongelma, että kampeaminen on aika monella metallikitaristilla varsinkin sooloissa melko olennainen osa soittoa. Lespan kaulaprofiili ei myöskään ole nopein mahdollinen tilutteluun, ja ylimpien äänien soitto 19-nauhan alapuolelta melko hankalaa isosormiselle. 24-nauhaa ei normaalissa soitossa tarvitse, mutta juuri metallimusiikissa nämä korvia vihlovat nuotit ovat aika yleinen tehokeino.
 

 
En tiedä onko sen säätämisen opettelu sen hankalampaa nyt kuin parin vuoden päästä. Netistä löytyy videoita ja ohjeita säätämiseen ihan tarpeeksi ja liikkeistäkin saa neuvoja. Ilman floikkaa ei kitaralla sitten kovemmin kammeta, jos haluaa vireessä pysyä. Ellei sitten ole Jeff Beck joka venyttää epävireisellä skitalla soinnut kohdilleen.

 
Mä en kylä ymmärrä miten joku perus HH mikitetty jaska olis sen ykspuolisempi kuin vaikka les paul?
HSS mikityksellä onkin jo monipuolisempi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226102