Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Janus
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Finale vaiko Sibelius jos midistä tehdään nuotteja?
Aika:05.01.2015 21:33   (muokattu 05.01.2015 21:34)
JPQ: Soittajille varmaan alkuperäis kysyjän tapauksessa jos ideat totetuuu joskus.
 
Siinä tapauksessa kannattaa pysyä Logicissa ja sen nuottityökalussa, ja opetella sen käyttöä - ja tietenkin myös nuotinkirjoituksen periaatteita myös ilman mitään softaa, niin oppii toimimaan Logicin nuottityökalun vahvuuksien ja rajoitteiden kanssa.
 
Sessioita varten soittajille ei kuitenkaan tarvitse olla kustannetun näköisiä nuotteja, ja aika epätodennäköiseltä vaikuttaisi skenaario, että nyt ensi hätään pitäisi tuottaa 40-henkiselle orkesterille sen näköiset laput, että musa menisi prima vistana 1-3 otolla purkkiin. Lisäksi veikkaan, että ajasta ei ole pulaa myöskään nuotteja tehdessä - 200 sivua matskua ei tarvitse tuottaa viikossa.
 
Nuotinkirjoitusohjelman, kuten Finale tai Sibelius (en laske esim. Encorea nykyisten ammattistandardien mukaiseksi ohjelmaksi: siitä on tullut "uusia" versioita nykykäyttiksillä toimiviksi lähinnä vanhojen käyttäjien palvelemiseksi, mutta itse ohjelma ei ole kehittynyt millään tavalla), hyödyt*) ovat tässä kohtaa ihan irrelevantit. Ei ole mitään syytä maksaa satoja euroja, tai käyttää satoja työtunteja uuden softan opetteluun.
 
*) oikeasti kustannustasoinen nuottijälki, pikakomennot/makrot/niiden kustomoitavuus plugareilla ja apuohjelmilla, yhteensopivuus kollegoiden/tiimien välillä yhteistyötilanteissa (omat formaatit / MusicXML)...
 
(Olen käyttänyt suurinta osaa markkinoilla olevista nuotinnusohjelmista, pl. ehkä SCORE, sekä mm. Logicin nuottieditoria ~21 vuoden aikajänteellä. Pelkästään Sibeliuksesta 12 vuoden kokemus.)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=225747