Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:oksatboys
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Putkimikrofonietuaste
Aika:27.12.2014 15:35
Onko kellään kokemuksia putkietusten teosta?
Kattelin netistä esim. tätä Altecia http://www.tangible-technology.com/tubes/1566/1566.html ja kauheen iso hommahan toi ei ole.
 
Kaikki muu on rojektissa melko selkeää paitsi input ja output muuntajien valinta. Miljoonalaatikossa ois valmiina lundhallin sr501 sekä ll1523 muuntajia että muutama peaveyn sisuksista purettu 1:4-trafo. Lisäksi Dynacord Eminentistä sais pari 1:10-muuntajaa, jotka olisi just putkietuseen sopivia. Mikäänhän noistä muista ei ole spekseiltään oikeen putkivehkeeseen sopiva, joten sellainen pitäis vielä hankkia.
 
Ongelmanahan noissa muuntajissa on saatavuus ja sopivan löytäminen. Sekä tietty suolainen hinta. Uraltonelta sais Hammondin trafoja, jotka ei maksais kuin pari kymppiä kappale. Koska mitään halpaa ja huonoa ei viitti ite tehdä, niin epäilyttää hieman noiden laatu. Pilaakohan noi koko rojektin? Lundhalleja ja Cinemageja saa tilattua suoraan valmistajilta, mutta ainakin Lundhallilla on sellanen valikoima ettei niistä oikeen osaa valita.. :D
 
Entäs sitten output-muuntaja? Mitäs sinne kannatas laittaa. Impedanssi ainaski pitäs saada pienemmäks mitä putkella on. Pikaviestillä voi kaupitella trafoja, jos jollain ylimääräisiä on.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=225944