Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jii.haanpaa
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Säröpedaaliystävälliset vahvistimet
Aika:23.12.2014 13:39
petrip: Erittäin mielenkiintoinen aihe, mutta ei välttämättä yksiselitteinen. Oman kokemuksen mukaan Fenderin Black-/Silverface-vahvistimet ovat hankalimmasta päästä, mutta se vähän riippuu minkälaista lopputulosta haetaan. Ei taida löytyä kitaristia, joka ei olisi kuunnellut noita pedaaliesittelyvideoita Youtubesta? :) Oman kokemuksen ja havainnin perusteella suurin ongelma ei ole se yksittäinen pedaali tai vahvistin, vaan miten niitä käytetään. Nimittäin hyväsoundisissa klipeissä vahvistimen perussoundi on jo melkoisesti rutussa esim. Pete Thorn. Säröpedaalin on tarkoitus vain lisätä särön määrää kokonaissoundiin. Jos vahvistimen perussoundi on liian puhdas, voi lopputulos olla melko erilainen ja ei-haluttu. Kaiken pohjalla siis olettamus, että vahvistin on putkilla toimiva. Eli oma vinkkini on, että pistä vahvistimesta ensin hanat ns. kaakkoon tai selkeästi tasolle, jossa vahvistin joutuu tekemään töitä ja ääni alkaa säröytyä. Sen jälkeen voi pistää säröpedaalin päälle ja kokeilla erilaisia asetuksia.
 
Peten kanava on täälläkin ahkerassa seurannassa :) Hyvin tuntuu myös se 65 Bassman kaverin käsittelyssä. Mun mielestä BF/SF Fenderit toimii paremmin bright-kytkimet nollilla. Jos bright konkan jättää "päälle", niin sitten homma on tosiaan aika rapsakkaa ja/tai säröpurkki pitää valita vähän tarkemmin. 70-luvun lead-marsuja vaivaa pienillä volumeilla vähän sama, niissä bright cap-kondensaattori on perskeleesti suurempi kuin 60-lukulaisissa.
 
Oma suosikkispeduvahvari (pleksimarsun lisäksi) taitaa tällä hetkellä olla Marsun lead&bass-kombo avoimella 2x12-looralla ja g12h-kajareilla. Yllättävän monipuolinen härveli, vaikka ei juurikaan eroa perus bassomarsusta. Sen kanssa tuntuu toimivan kaikki.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=225902