Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Texel
Alue:Klassinen
Aihe:Miten suuri osa yleisöstä tuntee teokset?
Aika:19.12.2014 05:09
musamies: Empä tiedä mutta jostain syystä klassisen musiikin teoksilla on turhan usein jotain tylsiä nimiä, jotka ei edistä teoksen tuntemista tai nimet puuttuu.
 
Upeat teokset ansaitsisivat yhtä upeat nimet!
 
Yksinkertaisempi ja populaarimpi musiikki on onnistunut paremmin myyvemmillä nimillä. Hyviä ja mieleenpainuvia nimiä on vaikkapa James Brownin Sex Machine ja Irwinin Työmiehen lauantai.

 
Mielestäni taas absoluuttiselle musiikille, kuten vaikka sinfornia, on mahdoton oikein antaa mitään nimeä. Onhan noilla joskus jonkinlaisia nimiä, mutta ehkä ne on enemmän vain sitä varten, että olisi helpompi tietää mistä on puhe, verrattuna esim. op.63. Mutta hei, sitähän varten nimet on! :)
 
Mitäköhän tällä oikein mahdan tarkoittaa... Ehkä jotakin sellaista, että ei kielellisesti oikein voi antaa mitään lisää musiikille. Nimeäminen on vain luettelointia, ja joskus erityinen nimi saattaa helpottaa luettelointia, mutta ei sillä loppupeleissä ole mitään merkitystä.
 
Populaarimusiikissa taas yleensä on se kielellinen elementti, tarina, jolloin on luontevaa nimetä teokset sisällön mukaisesti. Klassisella puolella sävelrunot, ja tietysti oopperat ovat samankaltaisia tässä mielessä. Mikä sitten on tylsä nimi on ehkä makuasia? Jos minulta kysytään, niin Also Sprach Zarathustra tai vaikka Tapiola hakkaa mennen tullen Sex Machinen myös nimeämisessä :D
 
Mitä tulee itse aiheeseen, niin uskoisin, että huomattavan moni on kaltaiseni musadiggari, joka omistaa paljon levyjä ja opiskelee ja sivistää itseään jatkuvasti.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=225855