Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Myrkky Nuoli
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Onkelma looperin käytössä
Aika:17.12.2014 00:28
karateadonis: Hyvää tavaraa! Näinhän se on. Viisas ihminen oppii myös toisten virheistä, tai jotain... Hassua sinänsä että sitä on tähän asti pärjänny ilman erillisiä puhveleita vaikka lauta on ollut huomattavasti monimutkasempi ja suurempi. Nyt sitten kun on, ainakin mun asteikolla, todella yksinkertainen lauta niin joutuu nesteeseen.
Ilmeisesti nuo bufferit eivät kuitenkaan ole pelkkiä jännitteenlisääjiä. Eli signaalitaso ei nouse liiaksi jos on ketjussa entuudestaan korostusta. Onkohan näissä siis joku signaalin regulointi(onpa hieno sana) sisäänrakennettuna? Pitää tutustua ja varmaan menee taas ostohommiksi, kele...

 
Isommissa setupeissa on iso tsäänssi, että sulla on ollut signaalitiellä joku pedaali, jossa on buffered bypass. Se riittää, että on yksi jossain, missä vaan. Monet pitää myös koko ajan jotain pedaalia pohjalla ja kasailee sen päälle, silloin on sama vaikutus.
 
kimurantti1: Buffereita on monenlaisia, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaa niiden tehtävä on muuttaa korkeaimpedanssinen signaali matalaimpedanssiseksi, eivätkä ne lähtökohtaisesti boostaa signaalitasoa. Monessa pedaalissa on toki yhdistetty noi kaksi asiaa, siis booster/buffer -purkit, mutta tän ketjun asian olennainen ratkaisu on nimenomaan impedanssin muunnos. Esim. mikä tahansa Bossin pedaali tekee tämän.
 
Juts tällei.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=225814