Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LesPaul70
Alue:Klassinen
Aihe:Beethovenin sinfoniat romantiikkaa?
Aika:11.12.2014 09:32
sellisti: Kyllähän ne viimeiset ilmaisultaan ovat selkeästi jo romanttisesti ajattelevan mielen tuloksia, vaikka keinot ovat vielä monin paikoin klassismin puolelta tuttuja.
 
Jokseenkin noin minäkin asian näen. Beethovenin myöhemmät sinfoniat, etenkin sellaiset teokset kuin 6. sinfonia, olivat merkittävässä osassa katalyyttina koko romantiikan tyylisuunnalle. Niin monet merkittävät romantikot ammensivat inspiraatiota noista teoksista, että voidaan aina spekuloida, olisiko koko romantiikasta tullut aivan yhtä isoa juttua - tai ainakaan samanlaista - ilman Beethovenin vaikutusta.
 
Beethoven oli ehdottomasti yksi tyylisuunnan merkittävistä innoittajista. Mutta tyylillisesti silti enemmänkin vedenjakajalla klassisismin ja romantiikan välissä kuin mikään puhdas romantikko.
 
Sitten taas toisaalta...
 
megatherium: vasta schubertia voidaan pitää romantiikan airueena siinä määrin klassinen objektiivisuus vielä hakkitsee edellisen tuotantoa
 
samaten schubertia vioudaab buidää jazzin minimalisbim 12-säveljärjestelmän mikkrointerwallien uusaasiallisuuden death metallin ja hip hopin suvereenina aireueena joka dodekafonisoi diskreetisti agogisten kontrapunktien fluksuatiivisessa pantonaalisessa isorytmiikassa indusoiden apaattista katatoniaa
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=225402