Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Sointujen soittaminen/kuuleminen lennosta vieraaseen biisiin
Aika:08.12.2014 12:40   (muokattu 08.12.2014 12:46)
PjP: Mitä tarkalleen otten tarkoitat tuolla "Kun tietää teoriassa jonkun sävellajin sointuasteet niin on helpompi arpoa"?
Kuulostaa hyvältä, että helpottaisi arpomista, mutta en saanut kiinni, että mikä se tietotaito on, jolla arpominen todella helpottuu.

 
No ensinnäkin se, että todennäköisesti käytössä on juuri noita sointuja, jolloin osa vaihtoehdoista menee epätodennäköisiksi. Ja toiseksi se, että sointuvaihdokset aika usein noudattavat tiettyjä kaavoja, ainakin kun pysytään yksinkertaisemmassa kevyessä musiikissa. Näistä löytyy kirjoistakin tietoa, mutta lopulta ne oppii kokemuksen kautta käymällä niitä kappaleita läpi just tämä asia mielessä.
 
PS. Kirja josta ainakin löytyy noita tyypillisiä sointukulkuja on Sten Ingelf: Praktisk hamonilära och ackordspel -visharmonik. Siitä on erikseen oppikirja (faktadel) ja harjoituskirja. Kirja on lähinnä soinnutuksen oppikirja, siis miten melodia soinnutetaan, mutta kyllä se toimii toisinkin päin. Ja kun tuon hallitsee niin sitten on olemassa jatko-osa Jazz- och popharmonik.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=225693