Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juhani_t
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kaiutinkaapelin mitoitus
Aika:07.12.2014 22:26
Rallattelija: Käyttäisin sanan "jos" tilalla sanaa "kun". Vaikka toi putki tuokin hieman lisäkustannuksia sekä duunia, niin kyllä mä sitä suosittelisin ehdottomasti. Asennus on hemmetin paljon siistimpi ja kaapeli on kohtuu hyvässä suojassa luonnonvoimilta ja elikoilta.
 
Tässä tilanteessa en itsekään tuhlaisi miljoonia maailman parhaaseen kaapeliin. Jostain kumman syystä se kuparin läpimitta on aina olevinaan niin kriittinen vaikka se ei ihan totuus olekaan. Kun noissa urheilu sun muissa tapahtumissa vedetään sitä kaapelia satoja metrejä niin ei siellä kaapelin sisällä mene reiden paksuisia kuparilinjoja vaan ihan perus 2.5mm_ säikeitä. niin muuten silti homma toimii. mä voisin kuvitella vetäväni noi sun vedot ihan 1,5mm_ kaapelilla vaikka tosin kyllä panostaisin hieman ja hommaisin sitä 2,5mm_ kuparia.
 
Vaadi siis ensin kaapelilta sitä jo yllä mainittua sään kestävyyttä sekä hommaa kunnon asennus tarpeet.

 
Nykyajan asennustapoihin omakotitalon työmaalla ei kuulu MMj:n vetäminen putkeen. Tästä voi toki neuvotella sähköurakoitsijan kanssa, mutta ei se siellä villojen ja laudoituksen välissä saa UV:ta tai oravaa. Tästä on ihan turha repiä stressiä.
 
Perus 2,5 neliömillin (huom. neliömillin) säikeet riittävät useinkin, ja jopa silloin kun matkaa on satoja metrejä. Ainoa ketään kiinnostava asia tässä vaiheessa on sulakkeen palamisaika, jonka sanelee oikosulkuvirta. Jos pääsulakkeilla on tarjolla kiloampeerin oikosulkutilanteen virta, on aika helppo vedellä "sisäverkkoa" 2,5 neliömillin (huom. neliömillin) säikeillä ja silti saadaan aikaa tilanne jossa sulake palaa 0,4 sekunnissa pitkänkin roikan päässä. Jossain saimaankorven kesämökillä taas saattaa syntyä tilanne, jossa vesipumpun 1,5 neliömillin (huom. neliömillin) mcmk:n perässä syntyvä oikosulku ei polta sulaketta edes samalle viikolle, johtuen mökkikeskuksen pääsulakkeille saatavasta alle sadan ampeerin oikosulkuvirrasta joka silloin aikoinaan on ollut ihan määräysten mukainen.
 
Nämä on monitahoisia asioita jotka puusta katsottuna saattaa näyttää kummallisillekin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=225683