Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PjP
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Sointujen soittaminen/kuuleminen lennosta vieraaseen biisiin
Aika:05.12.2014 19:50
Klezberg: Kummasta tässä on loppujen lopuksi kysymys... siitä että kappaletta kuuntelemalla tunnistaa sen soinnut (mitä harjoitellaan säveltapailulla) vaiko siitä että tosiaan lennosta pystyy soittamaan sointuja mukana, jolloin tavallaan pitää osata ennakoida soinnunvaihdokset. En mä osaa, mutta mietin tässä että varmaan siinä auttaa mitä enemmän tuntee eri kappaleille ja tyyleille tyypillisiä sointukulkuja ja myös sitä millä lailla sointujen vaihdokset tapahtuvat. Ja sitten pitää nopeasti tunnistaa kulloinenkin sointu ja reagoida, jos menee väärin? Livenä sitten ainakin jotkut näyttää seuraavat muita soittajia... kitaristista tai kiipparistista näkee soinnunvaihdokset.
 
Sitä haen, että lennosta pystyisin pääseen tosi nopeasti mukaan kun esim. kiipparisti rupeaa soittamaan jotain sointukiertoa. Kuulis heti, että ahaa tää on I, iii, IV, V jne. Ei tarvis lähteä arvailemaan, mikä on nyt mun tilanteeni.
 
Musatyyli on ihan perus pop/rock/country/iskelmä -tyyppisiä kiertoja, jotka pysyy lähes aina samassa sävellajissa koko biisin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=225693