Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Livetoiminta
Aihe:Äänitys suoraan pöydästä
Aika:27.11.2014 04:35
Toi on siin mielessä paha kysymys, et se kovasti riippuu.
 
Helpoin tapa saada saliääni talteen on just tommoinen h2 siellä salin puolella kytkemättä laitetta piuhalla mihinkään. Mut siin tulee yleisön pomppimiset ja kiljumiset turhankin hyvin mukaan.
 
No jos tahtoo "piuhalla pöydästä", niin oonnituu samaisella laitteella helposti... jos se LR signaali nauhoitukseen kelpaa. Mut jos ei kelpaa, niin miksaaja joutuu tekemään "äänitysmiksauksen"auxeihin, gruppiin tms. Siis ylimääräisen stereomonitorimiksauksen, mis on mukana myös ne soittimet, joiden liukuja ei saliäänen vuoksi useinkaan tartte pikkukeikoilla avata... basso...sähkis. Ja tolle joutuu saundtsekin tekemään erikseen äänittäen, kuunnellen, säätäen, äänittäen, kuunnellen...Et kandee varata aikaa. Ja koska ulostulo ei o MainLR, niin mukana ei ole masterinserttiin kytkettyjä laitteita. Lisäks jos tahtoo tilaääntä mukaan, niin salin puolelle mikki tai kaks.
 
Helpoimmalla pääset, jos talossa on digitiski, jolloin sun ei tartte tuoda mukanasi kuin muistitikku
 
Muistaakseni joskus oli x32:een ainakin suunnitteilla äänikortti lisäkortiksi, niin semmoisella saat keikan tiskistä tikulle moniraitaäänityksenäkin, mut en tiedä onko tota lisäkorttia olemassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=225395