Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arkka
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Alternate picking??
Aika:26.11.2014 13:23
sustain65: No ehkä sitten paremmin osaavien pitäisi selventää asiaa. Tässä kuitenkin ote wikipediasta ( http://en.m.wikipedia.org/wiki/Alternate_picking ):
 
"'Good' alternate picking involves a continuous down-up or up-down motion of the picking hand, even when not picking a note (except when the gap lasts longer than one full up-down motion). In this manner, an up-beat (such as an even-numbered eighth note or, at faster tempos, sixteenth note) will always be played with an upward picking stroke, while the down-beats are always played with downward picking strokes."

 
Hmm.. onkohan tämä yleinenkin käsitys asiasta. Miksi se on juuri noin, että tauon kestäessä yhden alas-ylös -pikkauksen ajan kyse on vielä alternatesta, mutta jos se on yhden pikkauksen pidempi, niin ei ole? Tuossa on varmaan joku logiikka, mutta en hahmota. Tää on toki semanttinen kysymys, mutta en esim. 8. osa + 2 x 16. osa alas-alas-ylös -galloppeja itse kuvailisi käyttäen sanaa alternate. Mitäs jos tuon soittaa alas-ylös-alas-ylös...? Käsi ei enää liiku tasaisesti. Mitä jos 8. osaa aletaan silloin lyhentämään, missä vaiheessa se muuttuu alternateksi? Vasta kun se on 16. osa? Jos näin, niin mitä tapahtuu kun on peräkkäin esim. sekstoli ja kvintoli?
 
Jos artikkelin ottaa kirjaimellisesti, saa kuvan, että alaslyönnin tulisi osua aina iskulle. Parittomat tupletit saa aikaan sen, että suunta vaihtelee, puhumattakaan vapaasta rytmistä tai siitä, että pikkaus voi tapahtua toisinpäin. Ne voi silti kaikki olla soitettu alternatella, eli se ei niinkään ole rytmistä riippuvainen. Sävelen kesto voi olla mitä vaan.
 
Tärkee asia.. iham paska artikkeli ;)
 
Mutta siis joo, tajusin tuon, että tarkoitit ehkä sitä, ettei porukka ala vaihtamaan suuntaa väkisin joka säveleen tilanteessa kun jokin on merkitty soitettavaksi alternatella. Tarkoitus ei ollut alkaa vääntämään kun kysyjäkin käynyt mnetissä viimeksi noin kymmenen vuotta sitten :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=23273