Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:glamguitarist
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Mitkä ovat sinun kitararaamattusi?
Aika:22.11.2014 10:28
kitararaamattut itselläni vaihtuu koko ajan.
 
Ehkä ensimmäinen raamattu oli Hal Leonard Guitar Method Complete. Tuli opittua vähän kaikkea. Nuotinluvusta rytmiseen tarkkuuteen, mietin myös melodiaa aina vastaavaa sointua vasten. Ensimmäinen järjestelmällisen treenaukseen opus. Tähän kirjaan tuskin enään palaan.
 
Mark Hansonini contemporary Travis picking on työn alla. Tulee säestysnäppäilyt vaitobassoineen ja saa nimet eri kuvioille. Tämän kun olisi löytänyt kauan sitten. Seuraava hansonin kirja odottaa. Näiden jälkeen jatkanen beginning fingerstyle blues kirjalla, olen sitä jonnekin asti opetellut, mutta alkasi tuntua vielä tasolleni liian vaikealta.
 
Everybody's jazz guitar method yksi vaikuttaa hyvältä. En sinänsä ole jazz kavereita. Kirjassa tulee aksentoituna eri iskuja ja samalla uusia sointuja. Nuo aksentit ovat tuiki tärkeitä, mutta tämä on ensimmäinen opus jossa niitä treenataan. Nuotinlukuvun treenattu samalla. Mietin melodiaa myös soinnut nuotteihin suhteutettuna. Onko nuotti esim joku soinnun nuotti, seika, kutonen ....
 
Ross Boltonin Funk guitar the essential guide on ollut työn alla jo jonkun aikaa. 16 osilla kamppailua. Rytmi on vaatinut otseltäni paljon duunia ja vaatii edelleen. Mitä amatööribsoittajia on nähnyt, niin moni kuvittelee osaavansa, mutta...
 
Nyt hommasin Simon Salzin the 21st century pro method classical & fingerstyle guitar... Vaikuttaa todella hyvältä. Lähtee helposti liikkeelle. Keskitytään tekniikkaan ja sitä harjoitellaan ihan hyvänkuuloisella biisillä.
 
Ja onhan noita muitakin. Pikkuhiljaa on alkanut helmet löytyä noista kirja + cd opetusjutuista. Nyt löytyi Eric Roche the Acoustic guitar bible, joka näyttää olevan täynnä asiaa.
 
Monet opetuskirjat tekevät todella epäloogisesti ja asiat eivät ole mitenkään vaikeusjärjestyksessä. Olen kahlannut läpi uskomattoman määrän materiaalia.
 
Rumpujen treenaus on vienyt kitaran soittoa huimasti eteenpäin. Etenkin noi 16 osat ovat auenneet rumpujen kautta.
 
Itselläni tuo musiikkimaku laajenee koko ajan. Esim
nuo klassiset ja fingerstylejutut opettaa ajattelemaan rockbändinkin sovituksia ja yhteensoittoa.
 
Eartrainigia pitäisi tehdä enemmän. Tohtori Toonika odottaa inspiraatiota. Hoilailen autolla ajaessani spotifystä löytyvää jonkin jenkki kuorotädin solfausjuttua. Välillä visualisoin päässäni nuotteja kitaran otelaudalle.
 
Olen kahlannut kirjaston hyllyt läpi. www.amazon.com on ollut aarrearkku, etenkin lukija kommentit. Olen tilaukset tehnyt www.amazon.co.uk kautta. Tuossa jenkki versioissa lopullinen hinta meinaa aina triplaantua.
 
Sellainen 3 eri opusta kerralla on Olen havainnut itselleni hyväksi. Sitten bändihommista on aina pari biisiä työn alla.
 
Kun nuo ylläolevassa saa opiskeltua läpi, niin mitään raamattua ei ehkä enää tarvitsekaan. Tavoite on että korvakuulolosta tulee se raamattua. Ja että oppii lukemaan ja kirjoittamaan nuotteja. Pääpaino alkaa siirtyä biiseihin ja niiden sovitukseen. Ylipäätään osata soittaa kitaraa, bassoa ja rumpuja. Huuliharppu on myös odottelemassa. Laulu stemmoineen on koko ajan treenauksessa. Matkaa on vielä siihen, mutta matkustaminen on varsin mukavaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=225470