Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:phiit
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikä siinä 1500 vahvistimessa on parempaa kuin 500 vahvistimessa
Aika:11.11.2014 11:42
hallu: No jos vertaa vaikkapa Kemper, Axe, vastaan Line6 hintahaitarin alapän tuotteet niin ero kaiketi on ihan selvä tällä hetkellä. Huomisen Linekutoset pesee tämän päivän kemperit ja axet. Eikös se suunnilleen näin mene? hintaero mainittujen välillä on juurikin tuo 500 vs. 1500euroa.
 
Analogisissa vahvistimissa vertailu on vähän hankalempaa, koska tuossa otsikon hinta-asettelussa ovat vastakkain piirilevyvehkeet ja p2p johdannaisvehkeet. Teksi melkeinpä mieleni sanoa sama juttu kuin tuossa edellisessäkin ketjussa joku viisas sanoi, eli hintalappu kertoo ainoastaan sen millä rahalla tuote vaihtaa omistajaa. Muiden merkitysten liittäminen hintalappuun johtanee väistämässä samankaltaiseen mutusekoiluun kuin kitara-aiheisessa rinnakkaistopikissa.
 
Mitä olen näitä uusia leluja tutkinut (iPad+ iRig, iMac+Logic, etc.), niin kyllä kitaravahvistimien aika on kohta ohi ja tämä nykyinen buumi lienee putkivahvistinten "joutsenlaulu" ennen historian hämäriin siirtymistä keräilijöiden nurkkiin pölyyntymään pois aktiivikäytöstä. Tulevaisuudessa luultavasti kännykästä voi loihtia samat soundit kuin kalleimmista putiikkikamppeista tällä hetkellä ja vielä pussillisen uusia soundeja joihin putiikki vehkeet eivät edes taivu.
 
Ei siinä mitään, itsekin tykkään analogisista vahvistimista ja etenkin komboista olen aina tykännyt sekä transistori- että putkivahvistimista, mutta en ihan oikeasti näe niille mitään tulevaisuutta. Tulevaisuuden vahvistin on yleiskäyttöinen monitori, kuulokkeet, tms. kotona ja PA keikalla äänikortti studiossa, joihin se kitara kytkeytyy joko suoraan tai jonkun purkin kautta (esimerkiksi älypuhelin tai iPadin kaltainen laite voi sisältää tarvittavat ominaisuudet). Kitaratehdas voi istuttaa kitaraan suoraankin tarvittavan liitännäisyyden.
 
Eipä tässä muuta.

 
Eihän se tällä hetkellä hintahaitarin alapäässä oleva orkkis Line6 POD ole sen huonompi kuin ilmestyessäänkään, tänä päivänäkin kuulostaa erinnomaiselta.
 
Verrataanko vanhoja putkivehkeitä samalla tavalla? ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=225356